Cél a tabellán elfoglalt hely megőrzése

  • 2018.11.28. 14:00
  • Fehérvárav19

Ifjúsági csapatunk egy osztrák és egy magyar bajnoki mérkőzés játszik a héten. Nagy András vezetőedző mondta el várakozásait.

Ifjúsági csapatunk továbbra is vezeti a tabellát mindkét bajnokságban, eddig összesen egy-egy mérkőzést vesztettek csupán a két pontvadászatban. U18-asaink a magyar bajnokságban messze megelőzik ellenfeleiket a lövési hatékonyságban, az osztrák bajnokság B csoportjában pedig ők az egyetlenek, akik plusz száz fölötti gólkülönbséggel rendelkeznek.
 
Szerdán Salzburgba utaznak Nagy András tanítványai, ahol az osztrák gárda második számú csapata ellen lépnek majd jégre. A vezetőedző így nyilatkozott a találkozó előtt: „Nem tudjuk, hogy milyen erőt képvisel az ellenfelünk. Nagy csapat, biztosan nagyon sok jó képességű játékosuk van. Fiatal csapattal megyünk, hiszen a junioroknak a héten minden mozdítható erőre szükségük van, hiszen négy meccsük lesz ezen a héten. Ezt az egy mérkőzést fogjuk ellenük játszani, hiszen ők a másik csoportban vannak, de bízom benne, hogy megszerezzük a három pontot Ausztriában.”

Szombaton hazai mérkőzést játszanak az ifik, ahol a helyi akadémia lesz az ellenfelük. Nagy András így vélekedett az előttük álló mérkőzésről: „Hétvégén az Óbudai Hockey Academy lesz az ellenfelünk, akik jelenleg a magyar bajnoki tabella utolsó helyét foglalják el. Nem becsüljük le őket, hiszen ebben a bajnokságban mindenki tud meglepetést okozni. A saját játékunkkal fogunk foglalkozni és természetesen itt is a győzelem a cél.”
 
U18-asaink következő hazai mérkőzése 2018. december 1-jén, szombaton 12 órakor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.