Bemutatkoznak a X. Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna résztvevői - Medvescak Zagreb

  • 2018.08.28. 22:47
  • Fehérvárav19

Szeptember 1-2. között tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna, melyen a Fehérvár AV19 ellenfelei idén horvát, olasz és francia csapatok lesznek. Elsőként a címvédő Medvescak Zagreb együttesét mutatjuk be.

A liga küldöttgyűlése 2017 március elején adott zöld utat a Medvescak Zagrebnek a ligatagság megújítására. A 2009/2010-es szezontól a horvátok négy évig szerepeltek az EBEL-ben, amely négy évben kétszer elődöntőt, kétszer pedig negyeddöntőt játszottak. A ‘Medvék’ ezután felvételt nyertek a KHL-be, ahonnan újabb négy éves periódus után térnek vissza az osztrák ligába. A 2017/2018-as idényben a horvátok a negyeddöntőig jutottak az EBEL-ben.

A gárda vezetőedzője és játékosai így nyilatkoztak az emléktorna kapcsán:

Aaron Fox, vezetőedző: Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy újra meghívást kaptunk az emléktornára. Úgy látom, idén is színvonalas tornán szerepelhetünk. Emlékszem arra az évre, amikor Ocskay Gáborral játszottam Bécsben az EBEL All Star-mérkőzésén. Jégen és jégen kívül is egy jó kedélyű, kellemes embert ismertem meg benne. Ami a játékát illeti, igazi vezéregyéniség volt. Jól látott a pályán, kiválóan helyzetbe tudta hozni társait és saját magát is. Palkovics Krisztiánnal minden alkalommal veszélyesek voltak, amint jégre léptek.

Marcel Rodman, másodedző: Emlékszem Gáborra, kiváló játékos volt. Még a pályafutásom elején játszottam ellene, akkoriban a Jesenice játékosaként, ahol minden bulinál farkasszemet néztünk egymással. Rendkívül intelligens játékos volt, és éppen ezért nehéz volt ellene játszani. A jégen a fair play jellemezte, a pályán kívül pedig mindig jókat beszélgettünk.

Tom Zanoski: Nem ismertem személyesen, de rengeteget hallottam róla. A klubnak és személyesen nekem is óriási megtiszteltetés, hogy meghívást kaptunk erre a tornára. Tavaly a Zágráb nyerte a tornát, remélem, idén is hasonlóan sikeresek leszünk és jól szolgálja majd a felkészülésünket a szezonra.

Nathan Perkovich: A tavalyi szezonban három kiváló csapat szerepelt az emléktornán, az idei ellenfeleket elnézve most sem lesz másképp. Nagyon örülök, hogy különböző nemzetek csapatai ellen játszhatunk, hiszen így különböző játékstílusokban próbálhatjuk ki magunkat, ez pedig a szezonra nézve is hasznos lehet. Számomra megtiszteltetés az Ocskay Gábor emlékére rendezett tornán játszani, mert nem csak a magyar jégkorong, de a fehérvári klub fejlődéért is rengeteget tett. Megható számomra az, hogy így emlékeznek arra, aki az egész életét a sportra tette fel.

 

A X. Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna programja:

  1. szeptember 1. 16:00

Grenoble – Medvescak Zagreb (Fehérvár AV19 YouTube élő stream)

  1. szeptember 1. 19:15

Fehérvár AV19 – Asiago (Digi Sport élő)

  1. szeptember 2. 15:00

helyosztó 1. (Fehérvár AV19 YouTube élő stream) 

  1. szeptember 2. 18:15

helyosztó 2. (Digi Sport élő)

A Fehérvár AV19 a helyezéstől függetlenül a későbbi időpontban rendezett mérkőzést játssza a torna második napján.