Bartalis István Székesfehérváron készül a vb-re

  • 2017.03.15. 15:33
  • Fehérvárav19

 A DEL-ben szereplő Schwenninger Wild Wings támadója a magyarországi felkészülést választotta. 

A válogatott kiválósága a szentpétervári elit világbajnokság után igazolt Pat Cortina csapatához, a Schwenninger Wild Wingshez, ahol a szezonban 38 mérkőzésen 20 pontot szerzett. A támadó így mesélt első német évéről: „Az októberi sérülésemet leszámítva jól éreztem magam. Szerencsére a beilleszkedéssel nem volt probléma, és jól indult a szezon számomra. Az osztrák és a német ligát nehéz összehasonlítani, hiszen a DEL-ben sok a rutinos, NHL-t is megjárt játékos, akik inkább a fizikai hokit részesítik előnyben. Ehhez nem volt egyszerű alkalmazkodni. Ettől függetlenül úgy érzem, több van bennem, és a következő szezonban többet fogok tudni kihozni magamból."

A sikeres svédországi évek után két szezont Fehérváron szereplő Bartalissal márciusban hosszabbított a DEL-es klub, ami a 2016/2017-es szezonban nem került rájátszásba. A mérkőzések mellett a 27 éves játékos azonban korábbi együttesét is követte: „Követtem a fehérvári csapat szereplését, mert volt magyar csatornám Németországban. Láttam a tévé által közvetített EBEL-meccseket és a Titánok MAC elleni negyeddöntőjét is. Sok negatívum érte a csapatot a szezonban, természetesen ezt nem volt jó látni, de örültem a jó teljesítményeknek, például Vas Jánostól, vagy Erdély Csanádtól, és pont láttam Kóger Dániel mesterhármasát is.”

Rich Chernomaz a hét elején hirdetett bő keretet a kijevi divízió I/A világbajnokságra, melynek a Szentpéterváron egy gólt és négy passzt jegyző Bartalis is tagja. „Beszéltem Pat Cortinával, aki elmondta, Németországban is megkezdődik a felkészülés, azonban ott nem a csapatjátékra, hanem az egyéni edzésekre helyezik majd a hangsúlyt. Fontosabbnak tartottam, hogy az egyéni képzés mellett sok korcsolyázással, sok gyakorlattal készülhessek a világbajnokságra. Emellett nem tudtam úgy dolgozni a sérülésem miatt, ezt a fizikumot kell most visszahoznom. Itt a csapattal együtt sok válogatott játékossal tudok edzeni, össze tudunk szokni, hiszen alig egy hónap van a világbajnokságig. Jobb lesz úgy elkezdeni az összetartást, hogy már készültünk együtt, így könnyebb lesz a dolgunk a táborban is. Jó emlékek kötnek Fehérvárhoz, ide mindig szívesen térek vissza” – tette hozzá a játékos.