„Azon dolgozunk, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk”

  • 2019.11.27. 18:00
  • Fehérvárav19
Az ifjúsági csapatunk mögött álló hétvégéről Nagy András vezetőedzővel beszélgettünk.

Felemásan alakult ifjúsági csapatunk számára a legutóbbi Developement Weekend az osztrák bajnokságban, a mérleg egy győzelem és két egygólos vereség. Az első találkozót az Érdi Jégcsarnokban játszották Nagy András tanítványai a Salzburg ellen, a vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzés után: „Végre olyan meccseket játszunk, ahol szoros végeredmények születnek, hajtós, pörgős, oda-vissza játék van, egyik fél sem szorul be egy egész mérkőzésen át a kapu elé. Itt az adott forma és a szerencse is számít, a Salzburg ellen mindenki a helyén volt, megvolt a sebesség, jó tempót tudtunk diktálni. Ehhez természetesen az ellenfél is kellett, hogy rákényszerítsenek arra, hogy száz százalékosan játszunk. Jöttek a gólok, két játékos duplázott, ez nagyban hozzásegítette a csapatot az eredményhez. Még mindig érzem azt, hogy kétgólos előnynél már egy kicsit elkönnyelműsködjük a játékot és nem koncentrálunk, de ez javítható, azon dolgozunk, hogy ez egyre jobb és jobb legyen.”

Végeredmény: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – EC Red Bull Salzburg 5-3 (1-0, 2-1, 2-2)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia: Csibi (Oláh) – Farkas B., Dolinar, Kaibás, Szakács, Dézsi, Jábor, Kiss, Birkás, Farkas I., Szabó B., Ambrus, Fodor, Hamrák, Keceli-Mészáros, Deák, Molnár, Csiszer, Alapi, Vizi, Szabó D.
EC Red Bull Salzburg: Wolf (Quapp) – Marusch, Kauhanen, Duller, Cernik, Krening, Sinn, Schober, Fischer, Assavolyuk, Koller, Feist, Gschliesser, Weber, Eckl, Braun, Nieleck, Stiegler, Ziesche, Gangl
Gólszerzők: Ambrus (2), Dézsi (2), Farkas I. illetve Stiegler, Feist, Cernik

Szombaton hazai mérkőzés következett, az Okanagan akadémia első számú csapata érkezett Székesfehérvárra, ahol bár az első harmad után még vezettek a koronázóvárosi ifik, végül egygólos vereséget szenvedtek osztrák ellenfelüktől. Nagy András a következőket mondta el a találkozót követően: „Nem volt annyira hajtós, mint az egy nappal azelőtti meccs, kicsit mintha annak a tudatában léptünk volna jégre, hogyha a Salzburg ellen győzni tudtunk, biztosan ez is menni fog. Egy kicsit azt érzem, hogy koncentrációt vesztettünk, fejben is el voltunk fáradva, nem jöttek a gólok úgy, ahogy szerettük volna, gyorsan kaptunk pár gyors gólt, gyakorlatilag sajnos ott eldőlt a mérkőzés. Vissza akartunk jönni, keményen dolgoztunk, de már nem volt elég ahhoz, hogy nyerjünk. Minden meccsből tanulni kell, próbáljuk csiszolgatni a srácokat, ezek a vereségek most még beleférnek. Még időben meg kell tanulniuk, tapasztalniuk, hogy hogyan kell igazán nyerni, kitartani, hajtani és védekezni ezekkel a csapatokkal szemben, hiszen, ha nem teljesítünk minden cserében száz százalékosan, az megbosszulja magát.”

Végeredmény: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – Okanagan Hockey Club Europe „RED” 3-4 (2-1, 1-3, 0-0)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia: Oláh (Csibi) – Farkas B., Dolinar, Kaibás, Szakács, Jábor, Birkás, Farkas I., Szabó B., Bajkó, Szabó P., Ambrus, Fodor, Hamrák, Keceli-Mészáros, Erdélyi, Deák, Farkas L., Molnár, Csiszer, Szabó D.
Okanagan Hockey Club Europe „RED”: Lievens (Pozzera) – Inselkammer, Venier, Lebedzeu, De Bonilla, Noll, Tomasevic, Cebrian, Topkasov, Smagulov, Zavalidrov, Paliichuk, Atamanchuk, Geifes, Danylenko, Trommet
Gólszerzők: Fodor, Kaibás, Csiszer illetve Atamanchuk (2), Topkasov, Paliichuk

Vasárnap a tavalyi ezüstérmes Klagenfurt volt U18-asaink ellenfele, ahol egy pörgős, szoros mérkőzésen végül a vendégek szerezték meg a pontokat. Ifjúsági együttesünk vezetőedzője ennek ellenére elégedett volt a mérkőzésen látottakkal: „A KAC nem könnyű ellenfél, azzal tudjuk őket megfogni, ha többször is megverjük őket, ez tavaly sikerült is, de érzem a csapatban, hogy ez idén is meglesz. A srácok a vereség ellenére dicséretet érdemelnek, három meccset játszottak egymás után, rengeteget melóztak. Lehetett volna picivel jobb, lehetett volna kicsivel nagyobb szerencsénk, azt szokták mondani, hogy a jó csapatnak van szerencséje. Azt kell bebizonyítanunk, hogy igenis jó csapat vagyunk. Nem vagyunk összetörve, nincs rá okunk, hiszen gyerekekről beszélünk. Minden ilyen helyzetből ki kell jönni és csak a pozitív dolgokat megfogni. Elmondtuk a fiúknak a meccs után, hogy mi nem működött jól és azt is megbeszéltük, hogy csak előre nézünk. Bízom benne, hogy ez az egész pozitív irányban fog lecsengeni náluk, megyünk és dolgozunk tovább.”

Végeredmény: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – EC-KAC 4-5( 1-2, 1-1, 2-2)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia: Csibi (Oláh) – Farkas B., Dolinar, Kaibás, Szakács, Dézsi, Jábor, Kiss, Birkás, Farkas I., Szabó B., Bajkó, Ambrus, Fodor, Hamrák, Keceli-Mészáros, Deák, Molnár, Csiszer, Alapi, Szabó D.
EC-KAC: Kropiunig (Sicher) – Kramer, Tialler, Greier, Sablattnig, Unterluggauer, Therich, Patterer, Casati, Preiml, Gomboc, Van Ee, Klassek, Jonsson, Lindner, Sunirsch, Rainer, Kasper, Hanser, Dobnig
Gólszerzők: Ambrus (2), Szakács, Szabó D. illetve Theirich (2), Unterluggauer, Kasper, Lindner