Az UTE otthonában folytatódik a Master Round

  • 2019.02.15. 16:00
  • Fehérvárav19
Juniorcsapatunk a nemzetközi szünet utáni első mérkőzését az UTE otthonában játssza vasárnap, Andrej Brodnik vezetőedző mondta el várakozásait.

Pozitív a mérleg juniorcsapatunk számára az Erste Bank Young Stars League középszakaszában, hiszen hét mérkőzésből ötöt győzelemmel zártak, legutóbbi négy összecsapásukon pedig nem veszítettek pontot. A liga legjobb kapusteljesítménye is a fehérvári U20-asok nevéhez fűződik, hiszen Adorján Örs 94,2%-os védési hatékonysággal rendelkezik. Ha mindez még nem lenne elég, a bajnokság legponterősebb játékosa is a koronázóvárosi gárda tagja, Dézsi Bence eddigi huszonhét mérkőzésen negyvennyolc pontot gyűjtött, a EBYSL plusz/mínusz statisztikájában pedig az első két helyen székesfehérvári játékos áll. Nem lesz könnyű dolga ennek ellenére Andrej Brodnik csapatának, hiszen sérüléshullám érte el a juniorokat, Erdély Botondra hosszabb kihagyás vár, Almási Márk, Ambrus Gergő és Rétfalvi Kristóf visszatérésének időpontja pedig kérdéses. Ezen kívül a hétvégi találkozón biztosan nem lép jégre Horvárth Milán, aki eltiltását tölti.
A vezetőedző elmondta várakozásait az Újpest elleni mérkőzéssel kapcsolatban és szót ejtett a sérültekről is, illetve arról, hogy hogyan folytatódik a bajnokság: „Az UTE otthonába látogatunk vasárnap, ahol a győzelemért kell játszanunk. A nemzetközi szünet nem jött a legjobbkor, de remélhetőleg ezen a héten visszarázódunk teljesen a munkába. Elég nagy probléma, hogy sok a sérültünk. Almási Márk, Ambrus Gergő, Rétfalvi Kristóf és Erdély Botond nem tudnak játszani hétvégén, ez nem túl kellemes helyzet, de keressük a megoldást. Reméljük, sikerül őket valahogyan pótolnunk, hogy fel tudjuk venni a versenyt az ellenféllel vasárnap Budapesten. Ez egy megoldandó probléma, meglátjuk, hogyan tudunk megbirkózni ezzel a helyzettel. Jövő héten elkezdődik a magyar bajnokság egyenes kieséses szakasza is, de egyelőre nem tudjuk, ki ellen rajtol a playoff, hiszen ott még nem végleges a sorrend, így csak a hétvége után tudunk választani. Veszélyes, hogy ennyi sérülésünk van, de reméljük, a játékosok nagy része hamarosan visszatérhet. A hétvégi mérkőzést nagyon várjuk, hiszen egy alkalommal vereséget szenvedtünk az Újpesstől a Master Roundban, egyszer pedig győzni tudtunk. Versenyben vagyunk az első helyért, nem dőlt még el, hogy ki nyeri a középszakaszt, így minden pont számít.”

A két együttes ebben a szezonban eddig öt alkalommal találkozott egymással, négyszer a fehérvári gárda bizonyult jobbnak.