Az Innsbruck kapta a pontokat

  • 2020.02.14. 22:58
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 1-3-as vereséget szenvedett a középszakasz negyedik mérkőzésén.

ICE / Középszakasz -
2020.02.14 Péntek / 19:15
Hydro Fehérvár AV19
vége
1:3
(0:0, 1:2, 0:1)
Nézőszám: 3 020
HC TWK Innsbruck
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
FICHTNER, SMETANA, BÄRNTHALER, VÁCZI
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) - Szabo, Campbell, Erdely, Sarauer, Mihaly - Stipsicz, Tikkanen, Metsavainio, Timmins, Kuralt - Kaijomaa, Harty, Yogan, Girard, Szita - Busenius, Szabo, Reisz, Sarpatki
HC TWK Innsbruck
Darling (Huber) - Guimond, Boivin, Thörnberg, Spurgeon, Lammers - Cuma, Snuggerud, Broda, Herbert, Paulweber - Nußbaumer, Vallant, Lattner, Zajc, Kromp - Ludin
Gólszerzők: Sarauer ill. Herbert, Spurgeon, Thörnberg
Kiállítások: 14 ill. 12

Rögtön a mérkőzés elején előnybe került csapatunk, előbb kettő, majd négy percre, az első fórban Szabó Bence járt legközelebb a gólszerzéshez, a következő létszámfölényben pedig Szita tesztelte Darlingot. Már egyenlő létszámnál kiegyenlített játék folyt a jégen, egyik együttes sem tudott helyzetet kialakítani egészen a 9. percig, amikor Lattner tört be a kapu elé, de Ouzas hárított. A harmad közepén az Innsbruck akarata érvényesült, ráadásul Erdély kiállítását követően előnybe kerültek a vendégek. Öt a négy ellen nem tudta érvényesíteni fölényét Rob Pallin együttese, így maradt a 0-0. 5 perccel a dudaszó előtt Yogan-Sárpátki-Reisz volt a korong útja, ám Darling bravúrral védett, aztán ismét a Cápák kapuja előtt zajlott a játék, ám végül nem sikerült átjuttatni a gólvonalon a korongot.

A középső etap Spurgeon helyzetével indult, majd Stipsicz éles szögből leadott lövése után kellett nyújtózkodnia Darlingnak. Ismét nagy volt a forgalom a büntetőpadon, előbb Erdély és Vallant páros kiállítása után nyílt az ajtó, majd Boivint látták szabálytalannak a játékvezetők. Spurgeon és Broda mehettek ketten Ouzasszal szemben a fehérvári fórban, ám kapusunk végül hárítani tudott. A kiegészülés után azonban már rezzent a háló kapusunk mögött Caleb Herbert lövése jutott át a gólvonalon (0-1). Szabó Krisztián kisbüntetésével ment tovább a találkozó, ám hiába tartotta bent végig a pakkot a vendég együttes csapatunk kapuja előtt, nem sikerült az egyenlítés. Megnyomta a második 20 perc végét a vendéglátó, végül Két és fél perccel a második harmad vége előtt Andrew Sarauer csapott le egy korongra és nem is hibázta el a ziccert (1-1). Volt azonban válasza erre a találatra a tiroliaknak, Tyler Spurgeon helyezett a kapuba egy kavarodás után (1-2). A dudaszóig maradt az osztrák fölény, ráadásul 1 másodperccel a harmad vége előtt Campbellnek kellett kiülnie.

Az áthúzódó kiállítás alatt Boivin bombázott a kékről, de nem tudta tovább növelni az előnyt az Innsbruck. A játékrész első felét innsbrucki mezőnyfölény jellemezte, Ouzas bravúrjainak köszönhetően azonban maradt az egygólos különbség. A másik oldalon Tikkanen, majd Kuralt próbálkozott közelről, a harmad közepén pedig elcserélte magát együttesünk, azonban a második rossz buli után egy vendégjátékosnak is ki kellett ülnie. Campbell bújt ki a védők között a harmad közepén, egy ziccer után Darlinggal ütközött, végül egy kisebb ökölpárbaj is kialakult a palánknál. Védőnk kapott kisbüntetést az eset után, Rob Pallin pedig kikérte idejét, de sem négy a három ellen, sem pedig öt a négy ellen nem tudta tovább növelni az előnyét a tiroli alakulat. Ismét teljes létszámban támadhattak a felek, ment előre az egyenlítésért együttesünk, de Darling minden próbálkozást hárított. Antti Karhula kikérte idejét, Ouzas is lekorcsolyázott, de nem sikerült a gólszerzés, sőt, Jesper Thörnberg üreskapus találatával beállította a végeredményt (1-3).