Ausztriai túrára utaznak a juniorok

  • 2018.10.18. 20:00
  • Fehérvárav19
Hétvégén Ausztriába utaznak a juniorok, ahol, az előző héthez hasonlóan, Development Weekendet rendeznek az EBYSL-ben. Az esélyekről Andrej Brodnik vezetőedző, illetve Dézsi Bence és Kóger Balázs mondták el véleményüket.
A múlt héten három mérkőzésből hármat megnyertek Andrej Brodnik játékosai, így önbizalommal telve várja az első hosszabb túrát a vezetőedző is. „Ismét Development Weekend következik, ezúttal Ausztriába utazunk. Osztrák ellenfelekkel találkozunk, ahogy az elmúlt hétvégén is. Még nem tudjuk pontosan a végleges keretet, hiszen lehet, hogy lesz játékosunk, aki a Fehérvári Titánokkal utazik Erdélybe, vagy esetleg tőlük kerül le hozzánk valaki. Mindenképpen négy sorral és két kapussal szeretnénk elutazni, mert nem jövünk haza a mérkőzések között. Ugyanolyan teljesítményt akarunk nyújtani, mint legutóbb: három nap, három mérkőzés, három győzelem, kilenc pont. Tizenegy meccset játszunk huszonöt nap alatt. Ez egy kemény hónap számunkra. Minél több játékosnak pályára kell lépni, hogy mindenki bírja ezt a terhelést. Tudjuk variálni, lefedni a létszámot, ha segítséget kapunk az Erste Ligás csapattól és az U18-tól is. Mindegyik együttesnek szoros az időbeosztása, rendszeresen játszik mindenki. Nagy munka, hogy minden keretet megfelelően fel tudjunk tölteni és az összes csapat jól tudjon teljesíteni. Jó látni, hogy emellett is képes mindenki a maximumra. Úgy gondolom, a következő ellenfeleink valamivel gyengébbek, mint a múlt hétvégi három gárda. Talán az Okanagan lesz a legerősebb közülük. Fontos, hogy fejben rend legyen nálunk és emberileg is példásan viselkedjünk, ahogy ezt hangsúlyozom is mindig.”
Dézsi Bence, a fehérvári juniorok támadója az előkelő nyolcadik helyen áll a húsz csapatos EBYSL-bajnokságban a pontok tekintetében, illetve mind gólokat, mind asszisztokat illetően a legjobb tíz között van a tabellán. A fiatal csatárt az előttük álló túráról kérdeztük. „Hétvégén ismét a maximális pont megszerzése a célunk. A csapatnak jót fog tenni ez a túra, hiszen mindig jó hangulatban telnek az ilyen utazások és a csapat tagjait is közelebb hozza egymáshoz, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk a továbbiakban. Az EBYSL A csoportjának utolsó három helyezettje ellen fogunk játszani, de nem becsüljük le az ellenfeleinket, hiszen tavaly már beleestünk egyszer ebbe a hibába és tanultunk abból az esetből.”
Kóger Balázs, a fehérvári U20-asok védője az első helyen áll a EBYSL plusz/mínusz mutatójának statisztikájában. Természetesen ő is a három győzelmet tűzte ki célul csapata elé. „A hét első napjára pihenőt kaptunk, a három meccs után szükség volt egy kis regenerálódásra. Hétvégén Ausztriába utazunk, ahol ismét háromnapos mérkőzéssorozat vár ránk. Fontos részünkről a fegyelmezett hozzáállás és a folyamatos felkészülés, ahol ugyanúgy mindent beleadunk, ahogy a meccseken. Szeretnénk a saját játékunkra és annak fejlesztésére koncentrálni és magabiztosan győzni mindhárom meccsen ezen a héten is.”