Arttu Lipsanen a Hydro Fehérvár AV19 kapusedzője

  • 2020.07.10. 20:42
  • Fehérvárav19

A finn szakember a Lahti Pelicans csapatától érkezik a koronázóvárosba.

A 34 éves Lipsanen 2007 óta dolgozik kapusedzőként, ebből tizenegy szezont a Tappara korosztályos csapatai mellett, majd az utóbbi két évadban a Pelicans Liiga-együttesénél tevékenykedett. Ez idő alatt olyan kapusok felkészítésében segédkezett, akik professzionális pályafutásokat a finn első osztályban, emellett pedig az NLA-ban, a KHL-ben, valamint az AHL-ben folytatták. „Örülök, hogy a Hydro Fehérvár AV19 együttesében folytathatom pályafutásomat”  -  mondta a finn edző, aki hozzátette, a Bet-at-home ICE Hockey League sokat fejlődött az elmúlt években, így mára Európa egyik topbajnokságává nőtte ki magát.

„Arttu Lipsanen érkezésével teljes az ICE-együttes stábja” – jelentette ki Szélig Viktor. „Kapusedzőnk fiatal kora ellenére komoly tapasztalatokat szerzett, és abszolút beleillik a motivált edzői stábba. Reméljük, jó csapatot fognak alkotni Antti Karhula vezetőedzővel és Kiss Dávid másodedzővel. Arttu a Hydro Fehérvár AV19 kapusainak trenírozása mellett a videoedzői feladatokat is ellátja majd, a Fehérvári Titánok felkészítésével pedig Székely Csaba foglalkozik” – tette hozzá a klub general managere.

Lipsanen elmondta, hogy a korábban Székesfehérváron jégkorongozó játékosoktól és itt dolgozó edzőktől pozitív véleményeket hallott a városról és a csapatról is, emellett az Antti Karhulával való beszélgetések is megkönnyítették az elköteleződést. Michael Ouzas és Kornakker Dániel tehát finn szakemberrel folytatják a munkát. „Kapusaink ideális elegyét képezik a rutinnak, fiatalságnak és elkötelezettségnek. Úgy gondolom, a mindennapos kemény munka, valamint a játék iránt érzett szenvedély kiváló versenyhelyzetet teremt majd közöttük, ez pedig a csapatot is győzelmekhez segítheti. A feladatom az lesz, hogy a két hálóőr egyénileg is fejlődni tudjon, ezen kívül a csapat szerves részei is legyenek” - fejtette ki Lipsanen.

A motivált fiatal tréner végül szót ejtett edzői módszereiről is: „A metódusom az együttműködésen, a csapatmunkán és a kommunikáción alapszik. Hiszek benne, hogy közösen tudjuk megtalálni annak a módját, hogy a kapusok fejlődni tudjanak és sikeresek lehessenek. Az, hogy látom, a velem dolgozó játékosok egyre jobbak lesznek, a karrierjükben előre léphetnek és megvalósítják a céljaikat, engem is még motiváltabbá tesz.”