Anze Kuralt további egy évig Székesfehérváron

  • 2020.08.07. 14:03
  • Fehérvárav19

A szlovén támadó újabb egy plusz egy éves megállapodást kötött klubunkkal. 

Anze Kuralt felnőtt pályafutását 20 évesen az Erste Bank Eishockey Ligában kezdte. Két szezonban összesen 88 mérkőzésen lépett jégre a HK Jesenice csapatában, valamint a 2013/14-es szezonban a Graz 99ers együttesénél 3 mérkőzés erejéig kölcsönben szerepelt. A szlovén és dán bajnokságot is megjárt csatár 2013-ban igazolt Franciaországba, ahol 210 összecsapáson kapott lehetőséget, és összesen 179 pontig jutott. Székesfehérvárra az Amiens csapatából érkezett, ahol a 2017/18-as idényben 53 találkozón 39 pontot szerzett (21 gól, 18 gólpassz), valamint a 2018-as olimpián 3 ponttal (1 gól, 2 gólpassz) segítette a szlovén válogatottat. A csatár a Hydro Fehérvár AV19 együttesében az elmúlt két szezonban 87 mérkőzésen lépett jégre, ahol 62 egységet gyűjtött (25 gól, 37 gólpassz). 

„Az előző szezon nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük” – mondta a támadó. „A hosszabbítás mellett döntöttem, hiszen a következő szezonban Székesfehérváron szeretnék visszatérni a helyes útra. Célom az, hogy a csapat sikeres legyen az ICE-ban és bizonyíthassuk, hogy a Hydro Fehérvár AV19 Magyarország legjobb csapata. Az előző évadban voltak jobb és rosszabb mérkőzéseink is, hullámzó volt a teljesítményünk, a következő évadban jobb és egyenletesebb formára lesz szükségünk. Antti Karhulával jó együtt dolgozni, az általa eltervezetteket követve úgy gondolom, tudunk mérkőzéseket nyerni” – zárta gondolatait a szlovén játékos. 

„Örülök, hogy Anze a következő szezonban is a csapatunk tagja lesz” – vélekedik Szélig Viktor, a klub general managere. „Már a harmadik évadot kezdi Székesfehérváron, így ismeri a csapatot, a szervezetet, tudja, mit várunk el tőle. Tavaly lassan indult be a szezonja, ám a bajnokság végére Andrew Sarauerrel és Erdély Csanáddal hatékony triót alkottak, ezt várjuk tőle a továbbiakban is.”

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában jelenleg az alábbi játékosok rendelkeznek szerződéssel a 2020/2021-es szezonra: 

Kapusok: Mike Ouzas, Kornakker Dániel

Hátvédek: Mike Caruso, Stipsicz Bence, Tim Campbell, Paul Geiger, Szabó Dániel, Szabó Bence

Támadók: Andrew Sarauer, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Erdély Csanád, Mihály Ákos, Hári János, Bartalis István, Szita Donát, Anze Kuralt