Andrej Brodnik: „Óriási akaratot láttam a játékosaimon”

  • 2018.09.11. 12:00
  • Fehérvárav19

Megkezdődött a szezon juniorjaink számára is. Múlthét szerdán Miskolcon 5-2-re tudtak nyerni a magyar bajnokság első fordulójában, majd vasárnap a Hokiklub Budapestet győzték le 6-0-ra. Az elmúlt hétről a vezetőedzőt, Andrej Brodnikot, valamint Adorján Örst és Dézsi Bencét kérdeztük.

Így látta a vezetőedző a miskolci összecsapást: „A DVTK elleni meccs volt az első magyar bajnokink. Nekünk természetesen jó mérkőzés volt, hiszen nyerni tudtunk, és végig jobbak tudtunk maradni az ellenfélnél. Az első harmadot 2-0-ra megnyertük, a másodikat viszont elvesztettük annak ellenére, hogy végig mi támadtunk. Két kicsi hibát vétettünk, amiért elnyertük a büntetésünket. A sportban van ilyen: ha nem használod ki a lehetőségeket, előbb-utóbb visszaüt. Ettől függetlenül a játékosaim nagyon jól reagáltak a helyzetre, és az utolsó harmadban mindent beleadtak. Óriási akaratot és eltökéltséget láttam rajtuk afelé, hogy megnyerjék a találkozót, valamint hittek abban, hogy képesek győzni. Ezután pedig megmutattuk azt, hogy meg is érdemeljük a győzelmet a magyar bajnokság első mérkőzésén” – mondta a mester.

A csapat hálóőre, Adorján Örs a találkozón 92.5%-kal védett, így egyértelműen csapata egyik kulcsembere volt. A kapus következőket nyilatkozta a szerdai meccs után: Jó hangulattal érkeztünk Miskolcra, azonban a szezon első magyar bajnokija nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, hiszen bár az első harmadban jól ment a játék, a második játékrészre kiengedtünk, és bekaptunk két elkerülhető gólt. Szerencsére az utolsó harmadra összeszedtük magunkat, és megnyertük az összecsapást. Összefoglalva a múlt hetet, mindenki keményen odatette magát az edzéseken, ami remélhetőleg a meccseken is meg fog látszani. Kicsit még bele kell rázódnunk a mérkőzésekbe, de tovább folytatjuk a munkát, hiszen bajnokságot akarunk nyerni, és ezért mindenki meg fog tenni mindent.  

A juniorok vasárnapi állomása Budapest volt, ahol a Hokiklub Budapest otthonába hatgólos fehérvári siker született. Andrej Brodnik elégedett volt játékosai teljesítményével: „A KMH ellen már osztrák bajnokit játszottunk, és szerencsére az a találkozó is jól alakult, hiszen az ellenfél nem tudott betalálni. Volt néhány lehetőségük, de nem igazán engedtük őket a kapunk elé. A szerdai meccs után már tisztában voltunk vele, hogy végig koncentrálnunk kell, és ha keményen dolgozunk és végig a feladatra fókuszálunk, akkor összejön a győzelem. A játékosok a meccs előtt megbeszéltekhez tartották magukat, és ennek meglett az eredménye. Ezen az összecsapáson mindhárom harmadban odatették magukat a srácok, a játék sebességét is magasan tudtuk tartani, sok kapura lövésünk volt és kiváló volt a támadószellem. Összefoglalva, egy jó mérkőzés volt és örülök a győzelemnek.”

Dézsi Bence két góllal és két gólpasszal segítette hozzá csapatát a győzelemhez a Hokiklub Budapest ellen. Ő is elmondta meglátásait a 6-0-s siker után: „Az első harmadot kicsit álmosan kezdtük, és olyan hibákat vétettünk, amiket erősebb csapatok kegyetlenül ki fognak használni, így ezeket a jövőben mindenképpen ki kell küszöbölnünk. Szerencsére az első gólunk után, gyorsan jött a második, és utána sem engedtünk le, így szerintem egy összességében jó meccset sikerült játszanunk, és nagyon örülök a Budapesten megszerzett három pontnak.”

Az U20-as csapat csütörtökön a DHK-t látja vendégül, majd vasárnap a MAC Újbuda otthonába utaznak.