Andrej Brodnik: "A csapatom keményen dolgozik"

  • 2018.09.19. 20:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 juniorcsapata a héten két mérkőzést játszik, az esélyekről Andrej Brodnik vezetőedző és Kovács Alex, az együttes csatára beszélt.

A juniorok csütörtökön számukra ismeretlen ellenféllel mérik össze erejüket a magyar bajnokságban. A Sapientia U23 idén érkezett a ligába, első mérkőzésüket szerda este játsszák Győrben, majd következő nap érkeznek a Raktár utcába. 

"Ezen a héten két mérkőzést játszunk, csütörtökön a magyar bajnokságban a Sapientia U23 ellen, vasárnap pedig az EBYSL következő meccsét a Znojmoval."-kezdte Andrej Brodnik vezetőedző. "Fontos, hogy jól játsszunk, a játékosok képességeit pedig a lehető legmagasabb szintre fejlesszük. Természetesen minden mérkőzésen úgy koriznak ki a srácok a jégre, hogy nyerni akarunk. A csütörtöki magyar bajnoki mérkőzést egy egyetemi csapat ellen játsszuk, nem ismerjük őket, de biztos nem lesz könnyű dolgunk és úgy gondolom, jó felkészülés lesz a vasárnapi összecsapásra." -mondta a csütörtökön a juniorokra váró mérkőzésről a szakember, majd beszélt az osztrák bajnokságban jelenleg csoportelső cseh gárdáról is. "Hétvégén a Znojmo csapata lesz az ellenfél, akik vezetik az EBYSL-ben a csoportunkat. Izgalmas mérkőzés lesz. Arra törekszünk, hogy a csúcsra érjünk, úgyhogy ez egy jó kihívás számunkra. Mindenképp nyerni akarunk." A két felső korosztályban folyamatos mozgás van a csapatok között. Andrej Brodnik arról is beszélt, hogyan változik a csapata mérkőzésről mérkőzésre. "Minden meccsen lehetőséget adunk az ifjúsági korú játékosoknak, hogy magasabb korosztályban játszhassanak, tehát az U20-asokkal és U18-asokkal egyfajta mixcsapatot alkotunk. Természetesen nem minden mérkőzésen ugyanazok a fiatalok játszanak, a magyar bajnokikon több ifit küldünk harcba, de az EBYSL meccseken is lehetőséget kap alsóbb korosztályból érkező. Úgy gondolom, bármilyen is az aktuális összeállítás, a csapatom keményen dolgozik és jól teljesít."

Kovács Alex az előző évadban dupla bajnoki címet ünneplhetett az U20-asokkal, idén eddigi három mérkőzésén öt pontot szerzett. A fiatal csatár beszélt az edzésekről, a várakozásokról és csapatáról is. "Minden nap keményen edzünk, hogy kijavítsuk az eddigi meccseken elkövetett hibákat. Fejlődnünk kell, hiszen ezek a playoffban már nem jöhetnek elő. Mindenféleképpen itthon szeretnénk tartani a hat pontot. Először a csütörtöki találkozóra kell koncentrálnunk, hogy a magyar bajnokságban növelni tudjuk a pontjainkat és a lehető legjobb helyen jussunk a rájátszásba. Ezután tudunk nagyobb hangsúlyt fektetni a vasárnapi meccsre, ami már az EBYSL-be fog számítani. A feljátszó fiatalok nagyon jól teljesítenek, mind edzésen, mind élesben a 100%-ot nyújtják. A lejátszó idősebbek, akiknek nagyobb a tapasztalatuk és játszottak már felnőttben is, nagy segítséget jelentenek a csapat számára. Úgy érzem, egyre jobban összekovácsolódunk, napról napra jobbak leszünk, ami annak köszönhető, hogy mindenki beállt a sorba és végzi a feladatát."

A juniorok mindkét mérkőzésüket hazai jégen játsszák. A meccsek kezdési időpontja:
2018.09.20. 14:30 Fehérvár AV19 - Sapientia U23 
2018.09.23. 14:00 Fehérvár AV19 - HC Orli Znojmo