A Zágráb látja vendégül a Fehérvár AV19-et

  • 2018.11.20. 08:00
  • Fehérvárav19

Kedden a horvát fővárosba utazik csapatunk.

Mindkét csapatnak csak a győzelem elfogadható a keddi találkozón, hiszen a Medvescak 17 ponttal az utolsó előtti, míg a székesfehérváriak 23 egységgel a kilencedik, így nagy szükségük van a középmezőnyhöz való felzárkózáshoz.

A Zágráb a válogatott szünet óta egy mérkőzésen lépett jégre Bécsben, ahol a hosszabbítás után a Capitalshoz került a bónuszpont, hazai pályán viszont utóbbi öt meccsükből hármat megnyertek Oldenék. Aaron Fox, a Medvescak edzője így nyilatkozott a találkozó előtt: „Tíz nap alatt négy meccset játszunk, ebből hármat otthon. Jó a hangulat a csapatban, napról napra egyre jobb a gárda teljesítménye, és reméljük, hogy jó játékkal megnyerjük az összecsapást a szurkolóink előtt.”

A Fehérvár AV19 bizakodva indulhat Horvátországba, hiszen múlt héten a listavezető Graz csak a ráadásban tudta őket legyőzni, míg a Dornbirn ellen 2:0-ról fordították meg a mérkőzést, és az EBEL alapszakasz-történelmének 25000. góljával megnyerték a találkozót. Nem lesz ismeretlen a zágrábi közönség számára Tero Koskiranta és Harri Tikkanen, akik a 2017/18-es szezonban a horvát alkulatot erősítették, a vendégek számára pedig Antonin Manavian lesz rég nem látott arc.

A két alakulat a szezonnyitón találkozott egymással az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol 5-2-es fehérvári siker született.

Az összecsapás előtt Hannu Järvenpää és Hári János mondta el meglátásait:

A találkozó 19:15-kor kezdődik.