A Sasokat fogadják

  • 2019.12.01. 08:01
  • Fehérvárav19

December első mérkőzésén az EC Panaceo VSV érkezik a Raktár utcába. A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Az Erste Bank Eishockey Liga egyik idei meglepetése a villach együttes, akik 2016 után újra ott lehetnek az osztrák bázisú bajnokság rájátszásában. A Sasok az elmúlt három évben rendre a tizedik hely alatt végeztek a bajnokságban, idén azonban jól muzsikálnak a kék-fehérek, 33 ponttal a hatodik helyen állnak, mindössze három ponttal lemaradva a Klagenfurttól és a Linztől, a Bécs és a Bolzano előnye pedig mindössze négy egység velük szemben. A vasárnapi összecsapás mindkét együttes számára kulcsfontosságú, hiszen a vendégeknek a felsőházhoz való felzárkózáshoz szükségesek további pontok, a Hydro Fehérvár AV19 pedig egy győzelemmel felléphet a nyolcadik helyre és tovább üldözheti a középmezőnyt.

Bár a Villach hazai pályán a harmadik legponterősebb csapat a ligában, idegenben már nem tudják megismételni a jó teljesítményt, az eddigi 10 találkozón mindössze 11 pontot szereztek. Ebből rögtön kettőt az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, és az elmúlt öt mérkőzésen hosszabbítás után a Bécs ellen kettőt, a Graz ellen pedig még hármat. A Sasok mérlege ezen kívül még egy Linz elleni vereség – ezért gyorsan vissza is vágtak hazai pályán, valamint pénteken a Znojmo ellenében maradtak alul hazai pályán. Ezzel szemben a hazaiak három vereséggel és két győzelemmel állnak az utóbbi öt fordulóban, a Villach pedig az idei két egymás elleni összecsapás során előbb hazai pályán gyűrte le Kógeréket, majd Székesfehérváron, hosszabbításban dőlt el javukra a mérkőzés.

„Szoros, küzdős mérkőzésre számítok Székesfehérváron – mondta Kevin Schmidt, a Villach játékosa a találkozó előtt. „60 percig keményen kell játszanunk, sokat kell korcsolyáznunk, oda kell figyelnünk a passzokra és arra, hogy sokat lőjünk. Intenzív, fizikális hokit várok a magyarok ellen” – tette hozzá. A vasárnapi mérkőzés a már jól ismert Smetana-Kaspar játékvezető-páros mellett a bírói csereprogram keretén belül két dán sípmester érkezik a Raktár utcába: Martin Christiansen vezetőbíróként, míg Rasmus Ankersen vonalbíróként működik közre a találkozón.

A 17:30-kor kezdődő összecsapáson, melyen Scott Timmins visszatérhet, Jonathan Harty pedig kisebb sérülés miatt nem lép jégre, jótékonysági gyűjtést szervez a Fehérvár AV19 SC. Ahogy arról a média a napokban beszámolt, bárányhimlővel diagnosztizálták a kétéves székesfehérvári Hannát, a kislányról azonban később kiderült, hogy Akut Lympoid Leukémiában (ALL) szenved. A család helyzete mostanra kilátástalanná vált: a kezelés anyagi vonzatainak fedezete mára lehetetlenné vált, az édesapa keresőképtelensége miatt pedig önerőből nem tudják megoldani a mindennapi megélhetésüket. A család a közösségi médiában kért segítséget mindenkitől, aki bármilyen módon segíteni tud. A Hydro Fehérvár AV19 december 1-i mérkőzésén Hannának szervez gyűjtést. A második szünetben a jótékonysági játékon befolyt összeget a klub a kislány családjának juttatja el, ráadásul nem is akármilyen nyereményért folyik majd a játék, a nyertes másodmagával ott lehet a decemberi csapatebéden.

A találkozó előtt Andrew Sarauer, Kóger Dániel és Hannu Järvenpää elemezték az ellenfelet.