A legjobbak a ligában

  • 2018.10.25. 10:00
  • Fehérvárav19

Juniorcsapatunk hétvégén a Graz melletti Frohnleitenben vendégszerepelt, ahol három nap alatt három mérkőzést játszottak az EBYSL Development Weekend keretében. Galsi Péter másodedző, illetve Almási Márk és Dobmayer Dominik értékelt.

Három mérkőzést játszottak az elmúlt héten a juniorok, az ausztriai túrán Andrej Brodnik vezetőedző segítségére voltak még ifjúsági korú játékosok is. A nem teljesen hibátlan hétvége ellenére a fehérvári U20-asok első helyen állnak az EBYSL B csoportjában, illetve az egész bajnokságot tekintve a meccsek számával arányosan ők rendelkeznek a legtöbb ponttal, így elmondható, hogy jelenleg ők a liga legjobb csapata.
 
Az első mérkőzést a grazi juniorok ellen játszotta csapatunk, ahol az első harmadban az ellenfél szerezte meg a vezetést, ám a második játékrészben megszerzett öt góllal magabiztos játékkal nyert a fehérvári gárda.
Végeredmény: Eishockey Akademie Steiermark – Fehérvár AV19 1-5 (1-0, 5-0, 0-0)
Csapatunk összeállítása: Adorján (Pesti) – Szabó Z., Kovács, Halasi, Németh K., Roczanov, Rajz, Német Á., Horváth, Kóger, Dobmayer, Ilic, Dézsi, Kis, Rétfalvi, Almási, Vizi, Parragi, Ambrus, Erdély
Gólszerzők: Krainz illetve Vizi, Dézsi, Almási (2), Ilic
 
Galsi Péter így vélekedett a mérkőzést követően: „Az elmúlt hetekben a játékosok óriási terhelésnek voltak kitéve, mivel rövid időn belül két Development hétvégén vettünk részt, emellett pedig a magyar bajnokságban is játszottunk mérkőzéseket. A hosszú hétvégén Frohnleitenbe utaztunk, ahol 36 órán belül három meccsen kellett teljesítenünk. A körülmények ilyenkor gyakran nem a legideálisabbak, de amikor kilépünk a pályára, nem engedhetjük meg magunknak, hogy kiütközzön a fáradtság vagy a hosszú buszos út.
Az első meccset a Graz ellen játszottuk, amelyen az előbb elmondottakkal ellentétben nehezen indult be a játékunk. Ezt igazolja az is, hogy a második harmadot egygólos hátrányból kellett kezdenünk. Ugyanakkor a srácokra ez élénkítőleg hatott, látni lehetett rajtuk, hogy mindannyian kilenc pontért jöttek el erre a hétvégére. A meccs hátralévő részében sikerrel erőltettük az ellenfélre a játékunkat, rövid idő alatt lőttünk öt gólt, és ezzel be is állítottuk a végeredményt.”
A következő mérkőzést az Okanagan Hockey Club Europe ellen vívták juniorjaink, ahol végig irányítva a játékot, hatgólos győzelmet arattak.
Végeredmény: Okanagan Hockey Club Europe – Fehérvár AV19 1-7 (0-3, 1-2, 0-2)
Csapatunk összeállítása: Adorján (Pesti) – Szabó Z., Kovács, Halasi, Németh K., Roczanov, Rajz, Német Á., Horváth, Kóger, Dobmayer, Ilic, Dézsi, Kis, Rétfalvi, Almási, Vizi, Ambrus, Erdély
Gólszerzők: Khmelov illetve Almási (2), Horváth, Dézsi, Németh K., Rétfalvi, Kovács
 
A másodedző így értékelte a mérkőzést: „Szombaton a St. Pölten ellen léptünk jégre, ahol hatvan percen keresztül mi domináltunk. Erre azért volt különösen nagy szükség, mert így közel azonos játékidőt biztosíthattunk minden játékosnak, kímélve mindenkit a túlterheléstől és a szükségtelen savasodástól. A meccs jó időpontban volt, ki tudtuk pihenni az előző nap fáradalmait. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy minden erőlködés nélkül arattunk hatgólos győzelmet.”
 
A záró napon az Innsbruck ellen léptek jégre fehérvári U20-asok, ahol egy kiegyenlített küzdelemmel zajló mérkőzésen végül hosszabbításban az ellenfél bizonyult jobbnak.
Végeredmény: HC TWK Innsbruck – Fehérvár AV19 3-2 h.u. (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)
Csapatunk összeállítása: Pesti (Adorján) – Szabó Z., Kovács, Halasi, Németh K., Roczanov, Rajz, Német Á., Horváth, Kóger, Dobmayer, Ilic, Dézsi, Kis, Rétfalvi, Almási, Vizi, Ambrus, Erdély
Gólszerzők: Ludin (2), Geisler illetve Kovács (2)

Galsi Péter nem volt maradéktalanul elégedett az utolsó mérkőzésen látottakkal: „Egy kicsit gyengébben kezdtünk az utolsó meccsen, talán a két könnyebb győzelem miatt, emellett pedig hozzájárult ehhez az is, hogy másfél napon belül a harmadik mérkőzésen kellett a játékosoknak a teljesítményük legjavát nyújtani. A mérkőzés során – dacára annak, hogy háromszor annyit lőttünk kapura, mint az ellenfél – a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, a hosszabbításban pedig alulmaradtunk. Összességében nem lehetünk elégedetlenek, hiszen hét ponttal tértünk haza. Ki fogjuk elemezni a meccseket, a jövőben pedig dolgozunk a jobb helyzetkihasználáson.”
Almási Márk négy góllal és három assziszttal járult hozzá csapata hétvégi pontvadászatához. A fiatal támadó idén már az Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok együttesében is bemutatkozott, a Development Weekend után pedig így nyilatkozott: „Elsőként  a Graz ellen játszottunk. Nem kezdtünk túl jól, az első harmadban érezhető volt, hogy utaztunk a mérkőzés előtt. Szerencsére a második és a harmadik harmadra összekaptuk magunkat és magabiztos játékkal nyerni tudtunk. Másnap az Okanagan csapatával mérkőztünk meg, itt végig mi irányítottuk a meccset, ennek meg is lett az eredménye, különösebb izgalom nélkül arattunk hatgólos győzelmet. Vasárnap az utolsó meccsünket korán reggel játszottuk az Innsbruck ellen. Nem indítottunk túl jól és túl későn jöttünk bele a meccsbe. Nagy fölénnyel nyertük a kapuralövések statisztikáját és sokkal több helyzetünk volt, viszont nem tudtuk ezeket kihasználni, ami a végeredményen látszik is, hiszen hosszabbításban vereséget szenvedtünk. Nem vagyunk elkeseredve, dolgozunk tovább, hiszen ez mindenkivel előfordul.”
 
Dobmayer Dominik még ifjúsági korú játékos, ám a szezonban már kilenc mérkőzésen lépett jégre a juniorcsapatban. A fiatal védő a mérkőzések mellett arról is beszélt, hogy mik voltak a csapatban a pozitívumok, illetve azt is elmondta, hogy miben hibáztak. „Három nap alatt három mérkőzést játszani elég megterhelő feladat. Az első mérkőzés nagyon pörgős volt, örülök, hogy jó játékkal tudtunk nyerni a Graz ellen. A második meccsbe, úgy gondolom, teljesen beleálltunk, hiszen már a nyitó játékrészben háromgólos előnyre tettünk szert, és egy gólgazdag mérkőzésen sikerült nyernünk. Sajnálom, hogy a harmadik napon nem jött össze a győzelem, bár az mindenképpen jó, hogy egy pontot el tudtunk hozni. Úgy érzem, mindenki kiadta magából a maximumot, és minden tőlünk telhetőt megtettünk. A helyzetkihasználáson kell dolgoznunk, mert hiába lőttünk többet kapura, nem sikerült a góllövés.”