A Hydro Fehérvár AV19 nyerte a XI. Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát

  • 2019.09.08. 21:13
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 két góllal legyőzte a döntőben a HK Nitra együttesét, így 2019-ben is a hazai gárda nyerte az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát.
EBEL / Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna -
2019.09.08 Vasárnap / 18:00
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:1
(0:0, 3:0, 0:1)
Nézőszám: 2 350
HK Nitra
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Babic, Soós, Németh, Nagy
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) - Campbell, Stipsicz, Kuralt, Sille, Yogan, Harty, Szabó D., Kóger, Lehtonen, Timmins, Caruso, Tikkanen, Erdély, Sarauer, Szita, Busenius, Szabó B., Szabó K., Reisz
HK Nitra
Hanuljak (Simboch) - Blackwater, Kollár, Lusnak, Mezei, Rais, Scheidl, Kerbashian, Rac, Olsen, Pupak, Simun, Csányi, Fetkovic, Sloboda, Versteeg, Hrusik, Caladi, Patoprsty, Fominykh, Rácz
Gólszerzők: Lehtonen, Kuralt, Yogan ill. Blackwater
Kiállítások: 18 ill. 18 perc

Kuralt egyéni akciójával indult a 2019-es Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna döntője, középről próbálkozott, ám Hanuljak védett. A következő nagyobb helyzet a Nyitra nevéhez fűződött, Rac lőtt távolról, de kimaradt, a másik oldalon Szabó Bence veszélyeztetett. A 4. perc végén Versteeg kapott kisbüntetést akadályozásért, az emberelőnyt azonban nem sikerült kihasználni. Már öt az öt ellen Fetkovic indult szélen, Ouzas viszont magabiztosan hárított, majd egy védelmi hibát kihasználva Blackwater előtt kínálkozott lehetőség, de ekkor is maradt a 0-0. A harmad felénél Erdély indulhatott szólóban, azonban Hanuljak a helyén volt, ezután pedig nyitrai mezőnyfölénnyel folytatódott a találkozó. Beszorult a Hydro Fehérvár AV19 a saját harmadába, de jól működött a védelem és Ouzas is hárított minden felé érkező lövést. A 14. perc végén Yogan szerezhetett volna vezetést, majd Lehtonen próbálkozott távolról, ezután Harty adta középre Sarauernek, de támadónknak nem sikerült beleérni a kapu előtt a lövésbe, így az eredmény ekkor sem változott. Blackwateré volt a következő legnagyobb helyzet, Ouzas hárított, majd hátrányba került csapatunk Campbell szabálytalansága miatt, de a védelemnek köszönhetően gól nélkül ért véget az első játékrész.
Kiegyenlített játékkal kezdődött a középső harmad, ezt Yogan középről érkező bombája törte meg, vezetést azonban Hanuljaknak köszönhetően nem szerzett a hazai alakulat. Nyitrai oldalon Scheidl és Kerbashian dolgoztatta meg Ouzast, kapusunk viszont a helyén volt, kontrában Lehtonen bombázott távolról, de kimaradt. Szabó Bence egyéni akciójával folytatódott a találkozó, majd Yogan próbálkozott közelről a kapu mögül érkezve, ám Hanuljak mindkét alkalommal védett. Átvette az irányítást a fehérvári csapat, a nyomás pedig góllá is érett, a 29. percben egy szép passzjáték után Mikko Lehtonen bombázott a szlovák kapuba (1-0). Versteeg előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, előnyben jöhetett a sötétmezes együttes, nem is kellett sokat várni a találatra, Anze Kuralt lőtt a hosszú felsőbe (2-0), de nem állt le a Hydro Fehérvár AV19 ezután sem, 5 perccel a harmad vége előtt Andrew Yogan is betalált (3-0). Páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Scheidl és Harty ültek ki, utóbbit fegyelmi büntetéssel is sújtották, a négy a négy elleni játék viszont egyik csapatnak sem kedvezett, így háromgólos hazai vezetéssel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Vendéghelyzettel kezdődött a záró etap, Blackwater tette rá szélről, ekkor még védett Ouzas, a 2015/2016-os szezonban Fehérvárról Nyitrára szerződő támadó következő lövésével szemben azonban már tehetetlennek bizonyult (3-1). A 44. percben Busenius kapott kisbüntetést bottal akasztásért, Rai, Kollár és Kerbashian előtt is kínálkozott lehetőség, de Ouzas bravúrosan védett. Öt az öt ellen is a Nyitra játszott fölényben, majd ismét emberelőnybe kerültek Campbell kiállítását követően, a fehérvári speciális egységek védelme viszont áthatolhatatlannak bizonyult. Tempót váltottak a csapatok a harmad második felében, pörgős oda-vissza játékot láthatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége, ám gól egyik oldalon sem született. Létszámfölénybe került a hazai alakulat az 57. percben, maradt azonban az eredmény, így a tavalyi évhez hasonlóan 2019-ben is a Hydro Fehérvár AV19 nyerte az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát.