A HK Nitra nyerte a nyitómérkőzést

  • 2019.09.07. 17:30
  • Fehérvárav19
A XI. Ifj. Ocskay Gábor Emlékotorna első mérkőzésén a HK Nitra két góllal győzte le a HC Vitkovice gárdáját.
Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna / Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna -
2019.09.07 Szombat / 16:00
Hc Vitkovice
vége
2:4
(1:1, 0:2, 1:1)
Nézőszám:
HK Nitra
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Pálkövi Zs., Gangel, Korbuly, Pálkövi B.
Hc Vitkovice
Svoboda (Dolejs) - Schleiss, Baláz, Bukarts, Gregorc, Trska, Lakatos, Stránsky, Zdráhal, Sidlik, Krenzelek, Dej, Mallet, Nemec, Vytisk, Kvasnicka, Kurovsky, Guman, Werbik, Cerny
HK Nitra
Simboch (Hanuljak) - Blackwater, Kollár, Lusnak, Mezei, Rais, Scheidl, Kerbashian, Rac, Olsen, Pupak, Simun, Csányi, Fetkovic, Sloboda, Versteeg, Hrusik, Caladi, Patoprsty, Fominykh, Rácz
Gólszerzők: Krenzelok, Kurovsky ill. Versteeg, Caladi, Simun, Branislav
Kiállítások:

Nyitrai helyzettel indult a XI. Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna nyitómérkőzése, Olsen kínálta meg Svobodát szélről, majd a másik oldalon Zdráhal veszélyeztetett. Oda-vissza játékkal folytatódott az etap, a következő komolyabb lehetőségből már gól is született, Daniel Krenzelok szerezte meg a vezetést a Vitkovicének (1-0). Hamar jött a válasz, fél perccel később egy szép passzjáték után Mitch Versteeg bombázott a cseh gárda kapujába (1-1). Az első játékrész felénél Schleiss kapott kisbüntetést, előnyben jöhetett a Nyitra, de maradt az 1-1. A továbbiakban a Vitkovice játszott mezőnyfölényben, ám a kékmezes védelem áthatolhatatlannak bizonyult. A 18. perc elején páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Bukarts és Caladi ültek ki, a kiegészülés előtt pedig nyitrai oldalon nyílt a büntetőpad ajtaja, ezúttal Lusnak előtt, így döntetlen eredménnyel és öt a négy elleni játékkal fordulhattak a felek a második harmadra.
Az áthúzódó kiállítás miatt a csehek előnyével indult a második játékrész, a kiegészülést követően azonban a Nyitra indulhatott, Erik Caladi pedig meg is szerezte a vezetést csapatának (1-2). A gól után előnybe került a szlovák gárda Cerny kiállítása miatt, ám nem tudták tovább növelni a különbséget. A harmad feléig pörgős oda-vissza játékot folytattak a csapatok, majd a 32. percben Versteeg lövését még védte Svoboda, a kipattanóra érkező Eduard Simun viszont már a rövid felsőbe bombázott (1-3). A játékrész második felében mindkét oldalon adódtak nagyobb lehetőségek, viszont a védelem mind a Nyitránál, mind a Vitkovicénél tökéletesen működött, a kapusok pedig minden lövést bravúrosan hárítottak, tehát kétgólos nyitrai vezetéssel várták a felek a záró húsz percet.
A harmadik harmad elején sem lassított a szlovák alakulat, majd a 44. perctől a Vitkovice is felvette a ritmust, pörgős támadásokat és kemény egy az egy elleni párharcokat láthatott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége. Az első komolyabb esemény a játékrészben Sidlik kiállítása volt, létszámfölényben jöhetett a Nitra, a fórban még nem, a kiegészülés után azonban már megszületett a negyedik találat, Mezei Branislav volt eredményes (1-4). A játékrész felénél érkezett a válasz, Kvasnicka indította Daniel Kurovsky-t, aki egyéni akcióját góllal fejezte be (2-4). Az 52. perc elején ismét a Vitkovice került hátrányba Schleiss szabálytalansága után, az eredmény viszont nem változott. A kiegészülést követően is leginkább nyitrai ütőkön járt a pakk, majd előnybe is került a kékmezes gárda Baláz kiállítása miatt, de Svoboda minden felé érkező lövést magabiztosan hárított. A mérkőzés utolsó perceiben nem történz komolyabb esemény, így eldőlt, hogy a 2019-es Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna döntőjébe a Nyitra jutott elsőként.