A Bécs a következő ellenfél

  • 2018.10.25. 14:00
  • Fehérvárav19

Juniorcsapatunk csütörtökön a Vienna Capitals otthonában lép jégre. A várakozásokról Andrej Brodnik vezetőedző és Almási Márk beszéltek.

A Fehérvár AV19 juniorjai a héten egy mérkőzést játszanak, a Bécs otthonába utazik Andrej Brodnik legénysége. A vezetőedző a következőket nyilatkozta az összecsapás előtt: „Sajnos sok a sérültünk, jelenleg hat játékosom van, akik nem tudnak jégre lépni emiatt, az ifik pedig hétvégén három mérkőzést játszanak, ahol a csapatnak szüksége van a srácokra, így a szombati meccset el kellett halasztanunk. Emiatt a héten csak egy mérkőzést játszunk, csütörtökön a Bécs ellen. A fiúk így egy kicsit pihenni is fognak, ami jót tesz majd, hiszen nagyon kemény számunkra ez a hónap. Az utóbbi pár mérkőzésünkön osztrák ellenfelekkel találkoztunk, így már nem ismeretlen számunkra az ő játékstílusuk sem. Természetesen sikeresek szeretnénk lenni a következő meccsen, győzelemért megyünk. Biztosan nem lesz könnyű mérkőzés, az ellenfelünk erős, harcos, versenyző csapat, mi pedig ifjúsági kapust viszünk magunkkal, hiszen a két hálóőrünk nem tud velünk tartani. Van, aki az U18-asok közül most kap először lehetőséget, hogy bemutatkozzon a junior korosztályban. Úgy gondolom, ez egy jó esély a fiatal játékosoknak arra, hogy megmutassák, mire is képesek. Elutazunk, küzdünk, győzni akarunk."
Almási Márk négy góllal és három assziszttal járult hozzá csapata múlt hétvégi pontvadászatához. A fiatal támadó idén már az Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok együttesében is bemutatkozott, a Bécs elleni mérkőzés előtt pedig elmondta várakozásait: "Ezen a héten csak egy meccset játszunk, ami egy kicsit jót is fog tenni ebben a feszített időbeosztásban. Idén még nem játszottunk a Vienna Capitals ellen, de biztosan nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen egyik sem az. Meg kell próbálunk a helyzetkihasználáson javítani és akkor biztosan győzelemmel zárjuk a csütörtöki találkozót.”