A bajnoki címért játszanak

  • 2019.03.29. 12:00
  • Fehérvárav19

Juniorcsapatunk számára idegenben folytatódik az osztrák bajnokság párharca, a hétvége előtt Andrej Brodnik vezetőedző, illetve szeles Martin és Horváth Dominik mondták el meglátásaikat.

Juniorcsapatunk 2-0-ra vezeti az osztrák bajnokság döntőjének három győzelemig tartó párharcát, a hétvégén Jesenicében folytatódik a finálé, ahol egy győzelemmel bajnokok lehetnek U20-asaink. A tavalyi ezüstérmes otthonában azonban nem könnyű nyerni, sem tavaly, sem idén nem tudták hazai pályán legyőzni szlovén ellenfelüket juniorjaink. Andrej Brodnik vezetőedző ennek ellenére bizakodóan tekint az előttük álló túrára: „Mérkőzésről mérkőzésre jobban játszottunk a rájátszásban, de úgy gondolom, még mindig nem mutattuk meg a legjobb formánkat és nem hoztuk ki magunkból a maximumot. Remélhetőleg a hétvégén kiadjuk magunkból ezt. Régóta nem sikerült nyernünk Jesenicében, ezt a szériát szeretnénk megtörni, ez a legjobb pillanat arra, hogy győztesek legyünk. Minden megtörténhet a hétvégén, de úgy gondolom, mindkét bajnokságban jól szerepelünk és sikeresek lehetünk. Együtt, csapatként nagyon erősek vagyunk és bármire képesek lehetünk. Minden szituációt meg tudunk oldani, ez a csapat most nagyon jó és minden adott ahhoz, hogy ez a szezon a legjobban fejeződjön be.”
Szeles Martin, juniorcsapatunk kapusa fiatal kora ellenére már idén szerepet kapott a Fehérvári Titánok gárdájában, decemberben pedig bronzérmet szerzett az U20-as válogatottal a világbajnokságon. A hálóőr így nyilatkozott a hétvégét megelőzően: „Remélem, hogy a hétvégén Jesenicében már az első meccsen el tudjuk dönteni a bajnokságot, ha esetleg nem így alakulna, akkor másnap újra megpróbalhatjuk megszerezni a bajnoki címet, szeretnénk aranyéremmel a nyakunkban hazajönni Szlovéniából.”

Horváth Dominik, juniorcsapatunk még ifjúsági korú válogatott hálóőre is elmondta meglátásait a hétvégével kapcsolatban: „Szombaton játsszuk a döntő harmadik mérkőzését. A csapat célja egyértelmű: le akarjuk zárni a párharcot a harmadik győzelemmel. Ehhez minden adott, nagyon jó a csapatösszhang, mindenki izgatott és legjobbja szerint készül.”