Zöld utat kapott az iClinic Bratislava Capitals

  • 2020.04.24. 13:28
  • Fehérvárav19

Az osztrák bázisú nemzetközi bajnokság pénteki tájékoztatása szerint a szlovákiai együttes csatlakozását a liga jelenlegi tizenegy csapata egyhangúlag támogatta.

A szlovák együttes csatlakozását szigorú átvilágítás és vizsgálat előzte meg, amely pozitív eredménnyel zárult. A folyamat következő lépéseként a bajnokság résztvevői véleményezték a tizenkettedik csapat csatlakozását, a pénteki telefonkonferencia után pedig immár csak a pozsonyiakon múlik, véglegesítik-e jelentkezésüket a következő évadra. A liga sajtóközleménye szerint az iClinic Bratislava Capitalsnek május 4-ig kell eleget tennie a döntésben foglalt követelményeknek.

A főszponzori bejelentés után néhány nappal tehát a jövő évi mezőny is kialakulni látszik. Az eddig a szlovák másodosztályban szereplő pozsonyiaknak az Onrej Nepela Aréna ad otthont, az A-csoportos világbajnokságról is ismert csarnok pedig az első a ligában, amely tízezer fő feletti befogadóképességgel rendelkezik. Ugyanakkor az is elmondható, hogy a csatlakozás véglegesítése esetén a liga legfiatalabb együttesével bővülhet a pontvadászat. Az csapat 2015-ben HC Bratislava néven alakult, majd a szlovák harmad- és másodosztályban való szereplést követően az előző évad kezdetén ráncfelvarráson és arculatváltáson esett át az együttes, a járványügyi helyzet miatt félbeszakadt szlovák másodosztályt pedig listavezetőként zárta az immár iClinic Bratislava Capitals szereplő gárda.

„Örömmel üdvözöljük az iClinic Bratislava Capitalst, mint újabb nemzetközi csapatot a ligában” – mondta Karl Safron ligaelnök, aki ugyanakkor hozzátette, a szlovákoknak május 4-ig még be kell mutatniuk minden szükséges dokumentációt. „Meggyőződésünk, hogy az iClinic Bratislava Capitals személyében egy rendkívüli potenciállal rendelkező taggal bővült a liga. Közösen, ezzel a döntéssel fontos lépést tettünk a sikeres jövő felé.”

Christian Feichtinger kiemelte, bár a sportvilág most mozdulatlan, a háttérben folyó munka eredményeként a liga újabb pozitív hírrel szolgálhatott. „A jelenlegi, nehéz helyzet ellenére a liga és a klubok a főszponzori bejelentés után ajtót nyithattak egy újabb nemzetközi részt vevő előtt. Pozsony és Szlovákia is komoly jégkorongkultúrával rendelkezik, így örömteli a csatlakozásuk” – tette hozzá.

„Megtiszteltetés számunkra az, hogy egy nemzetközi jégkorongliga támogatja az iClinic Bratislava Capitals csatlakozását” – nyilatkozta Dr. Ivo Durkovic, a pozsonyi csapat elnöke. „Köszönjük a belénk fektetett bizalmat, azonban tudjuk, komoly elköteleződés ez számunkra. Meggyőződésünk, hogy jelenlétünkkel a liga még vonzóbb lehet a szurkolók számára és az együttműködés minden fél számára előnyös lesz.”