Visszavágnának a Linznek

  • 2016.12.09. 12:00
  • Fehérvárav19

Idei első Black Wings Linz elleni győzelmére készül a Fehérvár AV19. Nem lesz egyszerű dolga Benoit Laporte együttesének, hiszen a liga legjobb emberelőnyös mutatójával rendelkező csapata látogat az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba. A találkozóról, ahogyan már megszokhatták, a Fehérvár TV élő internetes közvetítéssel jelentkezik.

Mind hazai jégen, mind idegenben 5-2-es vereséget szenvedett a Black Wings Linz ellen az idei szezonban a Fehérvár AV19. Jó jel, hogy nincs jó formában, zsinórban három vereséget szenvedett el Rob Daum gárdája, mielőtt szerdán nyerni tudott a sereghajtó Olimpija Ljubljana otthonában. Ennek ellenére a tabella második helyén állnak a Duna-partiak, amiben nagy szerepe van a remek emberelőny-kihasználási mutatójuknak. 26,5%-os hatékonysággal váltják gólra az emberfóros szituációkat a linziek, így mindenképpen fontos lesz a fegyelmezett játék péntek este. „A Linz a liga egyik legjobb csapata, ez nem kérdés. Csapatként kell játszanunk és a legjobbunkat kell nyújtanunk ellenük. Nem tudom elégszer elmondani, hogy milyen fontos, hogy jól játszunk a védekező harmadunkban és elkerüljük a felesleges kiállításokat, ez lehet a kulcs ma este is” – vetített előre várakozásait Benoit Laporte, vezetőedző.

A Fehérvár tavaly karácsonykor nyert utoljára hazai jégen a Black Wings ellen, összességében pedig mióta az EBEL-ben szerepel a csapat 23 alkalomból 12-szer győzték le az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban a Linzet az „Ördögök”.
A Fehérvár AV19 szerdán 4-3-ra nyerni tudott a Graz otthonában, amiből Justin Maylan egy góllal vette ki a részét, így immár 26 ponttal a gárda legeredményesebb játékosának mondhatja magát. A nyáron igazolt kanadai támadó Brance Orbannal – aki kétszer talált be a grazi hálóba – és Thomas Beauregarddal játszik egy sorban, és szemmel láthatóan jól működik a trió együtt a jégen. „Jól érzem magam ebben a sorban. Sokakkal játszottam már együtt idén, de most valóban jól megy a játék. Persze, a többiek is jók voltak, de Beauregarddal és Orbannal megtaláltuk a közös hangot, érezzük egymást a jégen” – mondta társairól Maylan.
Továbbra is 10. helyen áll a tabellán az együttes, a felsőházi rájátszást érő 6. pozíciótól nyolc pontnyi távolságban, ezen kellene ma faragnia a Laporte-legénységnek. A 19:15-kor kezdődő találkozót a Fehérvár TV az alábbi linken élőben közvetíti.