Villachban folytatódik a középszakasz

  • 2020.02.11. 08:00
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 a nemzetközi szünet után Villachban szerepel. A találkozó 19:15-kor kezdődik.

Az edzőváltáson átesett Villach fogadja csapatunkat a nemzetközi szünet után. Az osztrákok kispadján Rob Daum váltotta elődjét, aki korábban már a Linz együttesét is irányította. Ezáltal – és a villachi klub honlapja alapján is – biztosan változik majd a hazaiak stratégiája, ahogy a mester fogalmazott, agresszívabb, kreatívabb és támadóbb szellemű hokit vár a játékosokról. „Alaposan felkészültünk a magyarokból, elemeztük az erősségeiket és gyengeségeiket. Fontos lesz, hogy az első korongbedobástól kezdve hatékonyan építkezzünk ellenük és nyomás alá helyezzük őket. Ha ez meglesz, a győzelemhez szükséges gólok is bemennek majd. Készen állunk, motiváltak vagyunk, nyerni fogunk!” – tette hozzá Daum.

A vendégeknél sincs hiány motivációból, hiszen a középszakaszban megszerezhető hat pontból ötöt gyűjtött be Antti Karhula együttese. Ugyanakkor nem lesz teljes a keret a Villach ellen, hiszen míg Mike Caruso rehabilitációját tölti, Kóger Dániel a nottinghami tornán szenvedett kisebb sérülést, csapatkapitányunk kihagyásának mértékéről a napokban dönt az orvosi stáb. Szabó Dániel hosszabb sérülése után a Fehérvári Titánokban tér vissza a meccsterheléshez.

Az osztrákok egy hosszabbításos és egy rendes játékidős vereséggel állnak az alsóházban, azonban nyolc bónuszpontjuknak köszönhetően rájátszást érő helyen állnak. Rendkívül fontos lesz a találkozó azonban a magyar EBEL-csapatnak, hiszen a Znojmo lemaradása mindössze egy pont a jelenleg a hátsó hatos harmadik helyén álló Erdélyék mögött.

A találkozó előtt Antti Karhula, Sárpátki Tamás és Félix Girard beszéltek várakozásaikról.