Villach vendégjáték a hajrában

  • 2020.01.10. 11:51
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 kedden Villachban szerepel. Négy mérkőzés van hátra az alapszakaszból.

Innentől minden mérkőzés élet-halál harc, már ami a playoff-részvételt illeti. Amennyiben a Hydro Fehérvár az alapszakaszból hátralévő mérkőzéseiből mind a négyet megnyeri, odaérhet az első ötbe, ami biztos playoff részvételt jelent. Ebben első lépés lehet a keddi, Villach elleni győzelem, ami egyben a csapat 300. Erste Bank Eishockey Liga sikerét is jelentené. Ám ahogy csapatunk, a Villach is a felsőházért küzd, hetedikként hat pont a hátrányuk az ötödik Linz mögött. Az élcsapatok a Salzburg kivételével egy, vagy két mérkőzéssel játszottak ugyanakkor többet, mint a villachiak, az alsóházban pedig mind a Graz, az Innsbruck és a Dornbirn is kevesebb mérkőzéssel rendelkezik, mint a Hydro Fehérvár AV19. Nehéz tehát megjósolni, milyen végjáték vár a tizenegy együttesre, a január 24-én véget érő alapszakasz utolsó négy fordulója rendkívül izgalmasnak ígérkezik.

A Villach előző öt mérkőzéséből négyen pontot szerzett, csak a Klagenfurt ellen kaptak ki rendes játékidőben. A legutóbbi találkozón, kedden, a Linzet egy góllal múlták felül hazai pályán, ahol idén még nem vesztett pontot a kék-fehér együttes. 2018. decembere óta nem tudott nyerni a karintiai városban a magyar EBEL-csapat, és az idei egymás elleni mérleg alapján is van törleszteni valója Kógeréknál, hiszen, bár a legutóbbi mérkőzést megnyerték, a szezon további két mérkőzésén a villachiak bizonyultak jobbnak.

Egy biztos: továbbra sem lesz teljes a keret a pénteki mérkőzésen, hiszen Johathan Harty és Szabó Dániel továbbra sem utazik a csapattal, ott lesz azonban a Fehérvári Titánok támadója, Péter Andor. A hazaiaknál Bernd Wolf és Chrisof Wappis biztosan nem lépnek jégre a 19:15-kor kezdődő találkozón, Anton Karlsson játéka pedig kérdéses.

A mérkőzés előtt Szabó Bence és Hannu Järvenpää boncolgatták a grazi vereség okait és kitértek arra is, mi várható a pénteki összecsapáson.