Vereség Szlovéniától

  • 2019.02.07. 23:33
  • Fehérvárav19
A házigazda 4-1-re győzött a magyar felnőtt férfiválogatott ellen a Bledben zajló Négy Nemzet Tornán. A Fehérvár AV19-et és a Fehérvári Titánokat Szita Donát, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Láday Tamás, illetve Kiss Roland képviselte Szlovéniával szemben.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja döntése értelmében Nagy Gergő volt a csapatkapitány, Benk András és Terbócs István a két helyettes. Rajna Miklós kezdett a kapuban, és Kiss Bence volt a tartalék. Bemutatkozhatott a válogatottban a csatár Szita Donát és Horváth Bálint, a védő Szabó Bence, Scott Macaulay, Fejes Nándor és Kiss Roland. Az első meccsre nem nevezték Kiss Patrikot, Mihály Ákost, Vincze Pétert, Imre Patrikot és Jászai Dávidot. 

Az első percekben a mieink a szlovén harmadban tartották a korongot, de az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, emberelőnyben Repe lőtt, ám Rajna védett. A magyar kapusnak később is akadt dolga, két lövést is szépen hárított. A harmad feléhez közeledve a magyar együttes beszorult a harmadába, ám a védekezés jól működött. Az első nagy magyar helyzet az újonc Macaulay előtt adódott, Kroselj azonban védett. A játékrész végén egyre többször eljutott az ellenfél kapuja elé a magyar csapat, de gólt Szlovénia szerzett: a második emberelőnyt Sabolic használta ki, és lőtt be egy visszapasszolt korongot.

A második harmadot jól kezdte a magyar csapat, és a kapus hibáját kihasználva Pavuk Attila fülelt le egy korongot, majd átadásából Miskolczi Márk lőtt az üres kapuba. A szlovénok megnyomták a következő emberelőnyt, de nem tudtak betalálni, aztán viszont újra vezetéshez jutottak: Urbas passzát Rodman értékesítette közelről. A mieink az emberelőny alatt nem tudtak veszélyeztetni, a szlovén csapatnak voltak ekkor is lehetőségei. A hajrá aztán jobban sikerült, Pavuk és Nagy Gergő kettő az egyben vihette a korongot, ám ez a helyzet kimaradt.

A harmadik játékrész elején Rajna nagy védéseket mutatott be, emberhátrányban sem nőtt a különbség. Kiegészülve Beczének volt egy lövése, de a kapus fejvédőjét találta el. Nagy iramú volt a meccs, oda-vissza játék alakult ki. Aztán a mieink fórban próbálkozhattak, de igazi ziccer nélkül telt el a két perc. Kiss Roland egy távoli lövéssel lepte meg a kapust, ám ebből sem született gól. A meccs hajrájában a szlovénok egy gyors kontrából újra betaláltak Jeglic révén. Az utolsó percben a mieink a kapust is lehozták, de egy korongvesztés után 4 másodperccel a vége előtt a házigazdák a negyedik góljukat is megszerezték.

Az összeállítás
Miskolczi-Nagy-Pavuk
Németh-Benk-Szita
Odnoga-Horváth-Terbócs
Becze-Reisz-Sárpátki

Szabó-Macaulay
Vokla-Láday
Garát-Fejes
Kiss R.-Szaller

Rajna (Kiss B.)

Kimaradt: Vincze, Mihály, Kiss P. Imre, Jászai

A program

Február 7., 19:30 Magyarország-Szlovénia 1-4

Február 8., 16:00 Magyarország-Fehéroroszország

Február 9., 16:00 Magyarország-Olaszország

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség