Vereség Szlovéniától

  • 2019.05.03. 18:31
  • Fehérvárav19
A magyar válogatott hatgólos vereséget szenvedett a szlovén csapattól a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokság negyedik mérkőzésén.

Világbajnokság / Világbajnokság -
2019.05.03 Péntek / 15:30
Magyarország
vége
0:6
(0:1, 0:3, 0:2)
Nézőszám:
Szlovénia
Nur-Szultan / Barisz Arena
Magyarország
Bálizs (Vay) - Wehrs, Macaulay, Pozsgai, Varga, Szirányi, Galló, Benk, Nagy G., Bodó, Stipsicz, Nagy K., Sarauer, Szabó D., Sofron, Vas, Terbócs, Erdély, Bartalis
Szlovénia
Gracnar (Pintaric) - Zajc, Magovac, Kalan, Stebih, Pretnar, Cimzar, Kuralt, Kopitar, Rodman, Verlic, Podlipnik, Gregorc, Drozg, Ograjensek, Panze, Kovacevic, Hebar, Sabolic, Golicic, Repe
Gólszerzők: Stebih, Drozg (2), Kuralt, Kopitar, Hebar
Kiállítások: 6 ill. 6 perc

Hári János eltiltása és Magosi Bálint sérülése miatt Sarauer Andrew került be Erdély Csanád és Galló Vilmos sorába. A többi sor változatlan maradt, míg Benk András és Terbócs István mellett a harmadik embert rotálta a válogatott. Szirányi Bence visszatért Wehrs Kevin mellé, és Varga Arnold volt a hetedik védő. Vay Ádám kezdett a kapuban, a csapatkapitány pedig Vas János volt, míg a két helyettes Bartalis István és Benk.

A szlovén együttes kezdett jobban, Vaynak rögtön az első percben védeni kellett, de a magyar lövések sem maradtak el. A mérkőzés kiegyenlítetté vált az első percek után, mindkét oldalon helyzetekkel, a kapusok viszont jól tették a dolgukat. Az első emberelőny a mieinké volt, ám a vezetést nem sikerült megszerezni, sok volt a pontatlanság a játékban. A 14. perben Szlovénia azonban betalált, Stebih bombázott a kékről (0-1). A gól után az ellenfél játszott jobban, bár egy szép akció végén Nagy Krisztián egyenlíthetett volna, ám a helyzet kimaradt. A harmad végén Galló kapott kétperces büntetést, így emberhátrányban kezdtük a közéspő játékrészt.

A fórt a második harmad elején gólra váltotta a szlovén válogatott: Sabolic passzát Drozg lőtte be középről (0-2). A magyar csapat nem tudott váltani, az ellenfél pedig két és fél percen belül újabb gólt szerzett, miután egy kipattanót Drozg kotort be sokadik próbálkozásra (0-3). Némileg veszélyesebbé vált a magyar csapat, több időt töltött a szlovén kapu előtt, Erdély szépíthetett volna, Gracnar hárított. Nagy Gergő kiállítása megakasztotta a lendületet, de a hátrányt sikerült kivédekezni. Ezt követően a szlovénok percei következtek, Rodman és Magovac is veszélyeztetett, majd Kuralt talált be a felsőbe (0-4). A 32. percben a magyar csapat kapust cserélt, Bálizs állt be. A harmad utolsó perceiben nagyon rohamoztak a mieink, Bodó és Bartalis is próbálkozott, de nem sikerült túljárni Gracnar eszén.

Az utolsó harmadot is magabiztosan kezdte Szlovénia, őrizte előnyét, a mieinknek is voltak lehetőségei, Bodó, Bartalis és Benk is tesztelte a kapust. Az utolsó tíz percben az ellenfél irányította a játékot, végül újabb találatokat ért el. Az 55. percben Kopitar érkezett jól egy kapu mögül visszatett passzra, és fonákkal a hálóba emelt – ez volt az első gólja a világbajnokságon (0-5). Az utolsó előtti percben emberelőnybe kerültek a mieink, ám ebből is Szlovénia szerzett gólt: egy gyors akció végén Pance passzát Hebar tette be (0-6).

A magyar válogatott legjobbjának a mérkőzésen Stipsicz Bencét választották.