Vereség a világbajnokság nyitányán

  • 2019.04.29. 14:10
  • Fehérvárav19
A magyar férfiválogatott 5-1-es vereséget szenvedett Dél-Koreától a kazahsztáni Divízió I/A világbajnokság első mérkőzésén. 

Világbajnokság / Világbajnokság -
2019.04.29 Hétfő / 8:30
Magyarország
vége
1:5
(1-1, 0-2, 0-2)
Nézőszám:
Dél-Korea
Nur-Szultan / Barisz Arena
Garon, Hansen, Constantineau, Hagerstrom
Magyarország
Bálizs (Vay) - Wehrs, Macaulay, Pozsgai, Varga, Szirányi, Galló, Benk, Nagy, Bodo, Stipsicz, Nagy K., Sarauer, Hári, Szabó D., Sofron, Vas, Terbócs, Magosi, Erdély, Bartalis
Dél-Korea
Dalton (Lee) - Plante, Kim W., Park S. Kim W., Jeon, J., Kim H., Kim K., Song, Shin, Lee, D. Shin S., Cho, Kim S., Choi, J., Park J., Regan, Kim H, Ahn J., Lee C.
Gólszerzők: Hári ill. Shin S., Ahn, Kim S. (2), Kim K.
Kiállítások: 20 ill. 8

A magyar együttes gyorsan emberelőnybe került, de ezt nem tudta kihasználni, mert Hári János is büntetést kapott, négy a négy ellen, majd fél percig fórban viszont a koreaiak nem tudtak veszélyeztetni. Az első komoly helyzet Erdély Csanád előtt adódott, aki Galló Vilmos passzát lőtte rá, ám a korong a vasról lepattant, az ellenfél kapusa, Dalton pedig ráült a korongra, a játékvezetők pedig a videózás után nem ítéltek gólt. Újabb magyar fór következett, ezt már sikerült is végigtámadni a koreai harmadban, ám hiába a sok lövés, nem született meg a vezető találat. A mieink domináltak, az ázsiai együttes pedig ellentámadásokkal próbált veszélyeztetni, egy ilyen végén előnybe is került öt perccel a harmad vége előtt. A saját harmadukban korongot szereztek, kettő az egy ellen vitték a kapura, és Sin Szang Vu lövése átcsúszott Bálizs lábai között (0-1). Szerencsére egy percen belül jött a magyar válasz, Galló kerülte meg a kaput, a másik oldalon érkező Hári a kipattanóra lecsapva egyenlített (1-1).

A második harmad magyar lehetőségekkel indult, de a 22. percben ismét Dél-Korea vezetett, miután An Dzsin Huj kihasznált egy emberfölényes akciót (1-2). Ezúttal nem lehetett gyorsan válaszolni, Erdély kapott kiállítást, gól nem született. Lendületben maradtak a koreaiak, de Bálizs bravúrjainak köszönhetően nem változott az állás, ám a 29. percben ő sem tudott segíteni, Wehrs 2+10 perces kiállítása után okosan játszották meg a fórt a koreaiak és végül Kim Szang Vuk lőtt a hálóba (1-3). Igyekezett fokozni a nyomást a magyar válogatott, de közben figyelni kellett a gyors kontrákra is. Dalton továbbra is jól védett, Erdély és Szabó lehetőségét is fogta. Az újabb helyzet közben Erdély kapott kiállítást, emberhátrányban Magosi indult meg, ám kemény lövését a koreaiak kapusa ismét védte. A büntetés lejárt, majd Varga került helyzetbe, aztán Hári próbálkozása ment mellé. Bálizsnak is akadt dolga, míg a harmad utolsó helyzete Bartalis előtt adódott, de Dalton ezúttal is a helyén volt.

A záró harmad magyar mezőnyfölénnyel kezdődött, ám a koreai csapat fegyelmezetten védekezett, így kevés helyzetet sikerült kialakítani, közben az ellenfél kontrában többször is veszélyeztetett. A 48. percben újra a magyar harmadban szerzett korongot Dél-Korea, ki is használta a három az egy elleni helyzetet, Kim Ki Szung lőtte be a végletekig kijátszott akciót (1-4). Egy perccel később tovább nőtt a különbség: Kim Szang Vuk húzott befelé a bal szélről, és fonákkal a bal felsőbe emelt (1-5). 9 perccel a vége előtt fórba került a magyar válogatott, és bár beszorította riválisát, nem sikerült közelebb zárkózni. Vas János büntetése alatt a koreaiak nem erőltették a támadásokat, jól őrizték a négygólos különbséget. A hajrában újabb magyar emberelőny következett, Nagy Gergő a kapuba továbbította a korongot, de a gólt nem adták meg, mivel a korong a korcsolyájáról pattant a hálóba. A hátralévő percekben már nem változott az állás, így a magyar csapat négygólos vereséggel kezdte a világbajnokságot.

A magyarok legjobbjának Galló Vilmost választották.
Majoross Gergely, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Tudtuk, hogy Dél-Korea csapata veszélyes és gyors, ezért meg kell becsülnünk a korongot. Úgy gondolom, a mérkőzés bizonyos részeiben nem játszottunk rosszul, képesek voltunk dominálni. Azonban olyan hibákat is elkövettünk, amelyek sokba kerültek nekünk, és egy idő után nem volt esélyünk visszajönni a meccsbe. A világbajnokságon minden csapatnak öt mérkőzést kell játszania. Napról napra javulnunk kell, a folytatásban jobban kell jégkorongoznunk."

Jim Paek, a dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya: "Számunkra nagyon jó mérkőzés volt ez, győzelemmel kezdtük a világbajnokságot. Ezen a tornán minden mérkőzés nehéz, és egyre nehezebb lesz, fontos volt a jó kezdés. Nagyon keményen dolgoztunk egy erős csapat ellen, igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani, sikerült helyzeteket kiakakítanunk, többet is belőttünk közülük, a kapusunk kiválóan védett. De ez csak egy mérkőzés volt, és a következő sem lesz kevésbé kemény."

Galló Vilmos: "Megvoltak a helyzeteink, nem tudtuk belőni őket, rossz helyeken vesztettünk korongokat, felesleges kiállításokat szedtünk össze, ezek mind visszaütötöttek. A kapusuk elég jól védett, de nekünk is van mit fejlődnünk abban, hogy a kipattanókat elérjük, és talán jobb helyekre is lőhettük volna a korongokat. A helyzeteket be kell lőni, ezen biztosan javítani fogunk."

Szirányi Bence: "Az első harmadot picit laposan kezdtük, de aztán felébredtünk, elkezdtünk nyomni, voltak lehetőségeink. Mentünk előre, támadtunk, ők arra vártak, hogy hibázzunk, és amikor ez megtörtént, négyen ugrottak előre, és sikerült eredményesnek lenniük. Tudtuk, hogy rájuk akarunk menni, tudtuk, hogy figyelni kell, mert ugranak, de kicsit ez most lutri volt, és nekik jött össze. Biztos, hogy meg fogjuk nézni, mi nem működött, és az is biztos, hogy holnap jobban kell koncentrálnunk."

Bálizs Bence: "Előfordul, hogy hibáznak a srácok, előfordul, hogy hibázok én is. Koncentrációban hiányosságaink voltak, hiába nyomtunk, nem voltunk elég hatékonyak. A világbajnokság kicsit mindig olyan, mint a playoffkör, a következő meccsen lehet javítani. A legjobb az egészben az, hogy ennél csak jobb lehet. Megnézzük, hogy mit csináltunk rosszul, tudnunk kell tanulni."

Erdély Csanád: "Nem megfelelően hajtottuk végre azt, amit elterveztünk, legfeljebb negyven-ötven százalékosak voltunk ebben. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni. A korongkihozatalaink egyáltalán nem voltak élesek, pedig tudtuk, hogy a letámadásaik agresszívak. Sokszor fordították vissza a játékot, ebből rengeteg helyzetük lett. Aztán futottunk az eredmény után, és kicsit frusztráltak is voltunk a harmadik harmadban. Senki nem lehet mérgesebb ránk, mint mi magunkra. De holnap jön a következő meccs, úgyhogy gyorsan kimérgelődjük magunkat, aztán igyekszünk változtatni azokon a dolgokon, amelyeken szükséges. Várnak ránk a fehéroroszok."

Hári János: "Nehéz ilyen meccsen játszani, amikor nyomsz, nyomsz, és így betömörül az ellenfél. Ettől függetlenül több gólt kellett volna szereznünk. Egy ilyen ellenfél ellen a vezetés nagyon fontos, ha nem sikerül, egyre nehezebb és nehezebb lesz, és most ez történt. Ebből jön ha nem is a pánik, de a hibák sora. Nekik most minden összejött."