Vasváris tanár-diák mérkőzés az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban

  • 2018.02.27. 15:15
  • Fehérvárav19

Kedden délben diákzsivajtól volt hangos az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok. 18 év után újra megmérkőzött ugyanis egymással a Vasvári Pál Gimnázium tanári kara és diáksága, a jelenlegi tanulók mellett korábbi diákok is jégre léptek.

Szoros kapcsolatot ápol egymással a székesfehérvári jégkorongklub és a Vasvári Pál Gimnázium, az intézmény tanulója volt korábban több, ma is Székesfehérváron játszó sportoló (mint például Erdély Csanád, Vincze Péter  vagy Reisz Áron), de korábbi játékosok is a Vasvári padjait koptatták, úgy, mint Ifj. Ocskay Gábor és Palkovics Krisztián, valamint Fekti István, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportigazgatója.

A korábban hagyományosan megrendezett tanár-diák mérkőzés felevenítését az iskolai diákönkormányzat kezdeményezte, a remek hangulatú találkozón pedig az iskola igazgatója, Horváth József állt a kékmezes tanári csapat kapujában. A tanári kart erősítette még Szabó Endre (biológia-kémia), Szarka Judit (angol), Vitkovics Katalin (magyar), Kohutné Simon Erika (magyar-történelem), Óber-Fekete Noémi (német-olasz), valamint Adorján Noémi (kémia-biológia). A korábbi diákokból szintén a pedagógusok között lépett jégre Arany Máté, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia edzője, valamint Horváth Bence, Koleszár Sándor és Molnár Máté. A lelátón kiváló hangulatot teremtett az iskola diáksága, akik buszokkal érkeztek a helyszínre.

A rögtönzött kezdő korongbedobást a gimnázium korábbi diákja, Ocskay Zsuzsanna, az Ifj. Ocskay Gábor Alapítvány kuratóriumi elnöke végezte el. Az alapítvány Vasváris tanulók részére létrehozott Ifj. Ocskay Gábor-díjat is adományoz az arra érdemes tanulóknak, legutóbbi díjazottjuk junior csapatunk tagja, Erdély Botond volt. 

Horváth József, az iskola igazgatója így foglalta össze az élményeket: „Először is, szeretném megköszönni a lehetőséget Ocskay Gábornak és Fekti Istvánnak, hogy biztosították számunkra a jégcsarnokot. Nagyon élveztük, gyerekek és tanárok egyaránt. Elmondhatom, hogy nem könnyű a kapusok feladata, pláne a mamutban. A gyerekek kezdeményezték a programot, meg szerették volna újítani ezt a korábbi rendezvényt. Úgy láttam, mindenki jókedvűen vett részt az eseményen, azok is jól szórakoztak, akik csak a lelátóról nézték a mérkőzést. A mérkőzés után még egy órás korcsolyázási lehetőséget is kaptunk, amin szintén nagyon jól érezte magát mindenki. 18 éve volt az utolsó, de biztos vagyok benne, hogy innentől sűrűbben rendezünk majd ilyen mérkőzést.”

Íme a remek közösségformáló rendezvény galériája: