Vas János ismét Fehérváron

  • 2016.07.25. 16:33
  • Fehérvárav19
A rutinos magyar válogatott támadó 6 év után visszatér Székesfehérvárra.

Vas János  2009-ben, 9 évnyi légióskodás után igazolt csapatunkhoz, ahol 58 EBEL-mérkőzésen 30 pontot szerzett. Támadónk így emlékszik vissza a szezonra, mely a csapat történetének első playoffba jutását hozta: “Nagyon jó kis szezon volt. Sok meghatározó magyar játékost sikerült akkor hazahozni, így a bátyámmal (Vas Márton  - a szerk.) és Ladányi Balázzsal játszottam egy csapatban. Akkor több magyarral és kevesebb külföldivel állt fel az együttes, mégis jól tudtunk szerepelni és a csapat történetében először jutottunk be az EBEL rájátszásába. Úgy emlékszem, különösen jól szerepeltünk hazai jégen, bárkit meg tudtunk verni itthon, az ellenfelek nem szerettek Székesfehérváron játszani. Nagyon jó emlékekkel gazdagodtam akkor.”

A támadó ezután előbb a svéd másod-, majd a francia első osztályban jeleskedett, a legutóbbi két szezont pedig Csehországban, a Slavia Praha együttesénél töltötte.
„Két éves prágai szereplés után új kihívásra vágytam, nem szerettem volna ott maradni. Ocskay Gáborral könnyen meg tudtunk egyezni, mindkét fél számára előnyös megállapodást kötöttünk. Úgy gondoltam, hogy a Fehérvár sikerre éhes mivel tavaly nem sikerült a rájátszásba jutni. Ha jó csapat áll össze, reális cél lehet a playoffba kerülés és remélem, hogy ehhez sokat hozzá tudok tenni majd. Sosem teszem magamat előtérbe, a személyes célom csak annyi, hogy minél többet szeretnék játszani és a legjobbat szeretném kihozni magamból  a csapat győzelme érdekében. Az, hogy ez akár pontokban vagy kivédekezett emberhátrányokban nyilvánul meg, teljesen mindegy. A lényeg az, hogy minél hosszabb szezonunk legyen.”

Rutinos támadóval bővült csapatunk kerete. Vas János-t 2002-ben a második körben draftolta az NHL-ben szereplő Dallas Stars, és bár az elitligában nem lépett jégre, az AHL-ben több, mint 200-szor ölthette magára az Iowa Stars mezét.

A 32 esztendős játékos kirobbanthatatlan a magyar válogatottból, a 2016-os, szentpétervári „A” csoportos világbajnokságon 7 mérkőzésen 2 gólig jutott.

Vas János egy éves megállapodást kötött klubunkkal, ahol a  84-es mezben szerepel majd.