Utoljára utaznak az alapszakaszban

  • 2019.01.27. 08:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 Grazban vendégszerepel vasárnap délután.


Biztos a rájátszásban való részvétel a Graz 99ers számára, hiszen jelenleg a második helyen állnak a tabellán 80 ponttal, mindössze egy egységgel lemaradva a listavezető Bécs mögött. Jó formában érkező együttes látja vendégül a Fehérvár AV19-et vasárnap, az idei évben csupán két alkalommal szenvedtek vereséget, egyszer meglepetésre a 11. pozícióban álló Villach győzte le őket három góllal, ráadásul hazai jégen, múlt szombaton pedig szintén Grazban született vendégsiker, ahol a Bolzano bizonyult jobbnak egy góllal ellenfelénél. A január 18-i fordulóban elért Salzburg elleni siker után biztossá vált az osztrák gárda playoff-ban való szereplése, de ettől függetlenül nem tét nélküli számukra az utolsó három mérkőzés, hiszen az eredmények alakulásától függően változhatnak a helyezések a legjobb hat között. A statisztikákat nézve sem panaszkodhat Doug Mason alakulata, ők rendelkeznek a liga legjobb emberelőny-kihasználásával, ezen kívül pedig az emberhátrányos védekezést tekintve is a tabella első felében helyezkednek el. Megnehezítheti a vasárnapi vendéglátó dolgát, hogy Ken Ograjensek és Erik Kisrchschläger sérülés miatt biztosan nem léphet jégre, Kevin Moderer szereplése pedig még kérdéses. Travis Oleksuk, a Graz kanadai centere így nyilatkozott a vasárnapi mérkőzés előtt: „A Fehérvár harcol azért, hogy a legjobb hatba kerüljenek az alapszakasz végén, keményen játszanak, remélhetőleg egy korai góllal meg tudjuk őket fogni.”

Jó szériában utazik utolsó idegenbeli alapszakasz mérkőzésére a Fehérvár AV19. Jelenleg a tabella hatodik helyét foglalják el, négy ponttal lemaradva a Salzburgtól, egy ponttal megelőzve a Linzet. Legutóbbi hat mérkőzésük mindegyikén szereztek pontot, ezen felül pedig a múlt héten magabiztos győzelmet arattak a Magyar Kupa döntőjében a MAC Újbuda ellen, megszerezve ezzel a székesfehérvári klub számára a 11. kupagyőzelmet. Három fordulóval az EBEL alapszakaszának vége előtt minden pont számít, így a tabellamásodik otthonában is a lehető legtöbb egység begyűjtése a cél. Az utóbbi hetek eredményeinek tekintetében bizakodósan tekinthet a kornázóvárosi alakulat a vasárnapi összecsapásra, igaz, Szabó Krisztián, Andrew Sarauer és Timotej Sille továbbra sem áll Hannu Järvenpää rendelkezésére. A fehérvári gárda a legveszélyesebb az ellenfél kapuja előtt, hiszen 12,66 %-os hatékonysági mutatóval vezetik a statisztikát, Hári János csapatkapitány pedig a liga harmadik legeredményesebb játékosa. Sofron István két góllal és két assziszttal járult hozzá csapata Zágráb elleni győzelméhez pénteken. A rutinos támadó a következőket mondta el a vasárnapi mérkőzés előtt: „Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, ráadásul idegenben, de többször is bebizonyítottuk már, hogy bárkit le tudunk győzni, így őket is.”

A két együttes idén háromszor találkozott egymással, kétszer a Graz, egyszer pedig a Fehérvár bizonyult jobbnak, ám az osztrák együttes a két győzelem közül egyiket sem tudta rendes játékidőben megszerezni.

A találkozó előtt Sofron István és Tero Koskiranta mondták el várakozásaikat: