Újraszervezés csapatainknál

  • 2015.11.11. 15:26
  • Fehérvárav19
Változások a játékoskeretben; Chris Bodo és Brance Orban az EBEL-ben, Becze Tihamér a MOL Ligában folytatja.

A menedzsment első döntése az EBEL-csapat keretét érinti. Az EBEL november 12-e (csütörtök) 12 órát jelölt meg a tryout időszak végeként, így a csapatoknak eddig kell leadniuk a végleges játékoskeretet tartalmazó listát. A határidő lejárta után már csak az EBEL által szabályozott, az IIHF által meghatározott határidőig végbemenő cserékre van lehetőség a szezon hátralévő részében.


A klubvezetés a határidő figyelembe vételével úgy döntött, hogy a MOL Ligában kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a liga kanadai táblázatának élén álló Chris Bodo és Brance Orban az előttünk álló időszakban az EBEL-keretünket erősíti. „A menedzsment egyeztetve az EBEL- és a MOL Liga csapat edzői stábjával megadja a lehetőséget a két játékosnak, hogy bizonyítsák, az EBEL színvonalán is képesek segíteni a klubot. Reméljük, hogy ez a forgatókönyv válik valóra és amennyiben ez így történik, a klub a játékosokkal a hosszabb távú tervekről is folytat megbeszélést” – mondta Gál Péter Pál, a szakosztály-vezetés tagja a döntés hátteréről.

A két, magyar felmenőkkel rendelkező támadó egyike már rendelkezik magyar útlevéllel, míg a dokumentum kézhezvétele a másikuk esetében sem várat már sokáig magára. „Ez a döntés természetesen nem zárja be a kaput a magyar fiatalok előtt, hiszen az EBEL szabályzata alapján a végleges lista leadása után is lehetőség van a 24 év alatti hazai játékosok korlátlan feljátszására. A menedzsment és az edzői stábok a jövőben is kívánnak élni ezzel a lehetőséggel” – hangzott el Gál Péter Páltól.


A szakosztály-vezetés tisztában van azzal, hogy ez a személyi döntés kihatással lehet a MOL Liga csapat jövőbeni teljesítményére is. A másik döntés így ezt a csapatot érinti, hiszen a Tyler Dietrich által irányított együttesnek szüksége van a kiesett pontok pótlására. „A kötelező pontrendszer szabta gátat is figyelembe véve, a játékossal és az edzői stábbal egyeztetve az a döntés született, hogy Becze Tihamér a MOL Liga csapatot fogja segíteni játékával. Az út természetesen számára sem egyirányú, de úgy gondoljuk, hogy a játékos jelenleg a MOL Liga csapatban tudja a legjobban segíteni a klubot.”

A csapat mögött álló rögös út egyik fő oka a csapatot sújtó sérüléshullám volt. Ráadásul a nemzetközi szünet alatti EIHC tornáról válogatottjaink közül többen is kisebb-nagyobb sérüléssel tértek vissza. Sikorcin Ladislav és Varga Arnold kisebb kézsérülést szereztek, játékuk egyelőre kétséges, ám a hétvégén, az orvosi stáb döntésétől függően várhatóan jégre léphetnek. Rob Pallin nem számíthat továbbá Vincze Péter játékára, bokasérülése miatt a támadó a hétvégi mérkőzéseket biztosan kihagyja.

Frank Banham térde továbbra sem százszázalékos, folyamatos orvosi kezelés és megfigyelés alatt áll. Állapotától függetlenül azonban részt vesz az edzéseken, esély van rá, hogy tudja vállalni a szereplést a hétvégi mérkőzéseken. Nincsenek jó hírek Andrew Sarauerrel kapcsolatban sem, aki vállsérülése után most derékbántalmakra panaszkodik. A liga tavalyi pontkirálya csütörtökön átesik egy speciális orvosi vizsgálaton, így a játéka erősen kétséges.

„Mindannyian tudjuk, hogy buktatókkal teli időszakon vagyunk túl. A szezon egyharmadánál tartunk, de ezt az időszakot lezárva alapvető feladatunk, hogy előre kell néznünk, csapatként kell funkcionálnunk, a csapatainknak edzésen és mérkőzéseken is száz százalékot kell nyújtaniuk. Úgy kell dolgoznunk, hogy szezon végén mind a tükörbe, mind egymás szemébe bele tudjunk nézni, és ha ez megvalósul, biztos, hogy az igyekezet a jövőben olyan eredménnyel párosulhat, amit joggal várnak el támogatóink, valamint szurkolóink” - zárta mondandóját a menedzsment képviseletében Gál Péter Pál.