Újra a győzelem útján

  • 2020.01.09. 14:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk legutóbbi összecsapásáról és a gárda előtt álló megmérettetésekről Nagy András vezetőedzővel beszélgettünk.

Ifjúsági csapatunk számára nem alakult jól az elmúlt időszak, fontos pontokat veszítettek decemberben. Legutóbbi mérkőzésükön megtört a jég és a Miskolc otthonában magabiztos győzelmet aratott Nagy András gárdája. A vezetőedző elégedett volt U18-asainkkal és a következőket mondta el a találkozót követően: „Novemberben és decemberben erőltetett menetben voltak a srácok, ráadásul gyakorlatilag pihenés nélkül dolgoztak augusztustól. Embertelen munkát tettek bele ebbe az egészbe, így nem is lehetett tőlük csodát várni. Jól jött most ez a kis pihenő, két hét, amikor tudtak egyet fújni és újult erővel tértek vissza. Most egy teljesen más csapat képét mutatják, mint előtte. Látszott a fiúkon már a Miskolc meccs előtt, hogy nem fognak még egyszer abba a hibába esni, hogy nem lőnek gólokat. Az elsőtől az utolsó játékosig mindenki mindent megtett a győzelemért, sokat támadtunk és betartották, amit megbeszéltünk, gondolok itt elsősorban a védekezésre. Az elmúlt időszakban mindig minimum három gólt kaptunk meccsenként, ez szerencsére megtört. Mindenki odatette magát, végre minden sorunk gólt lőtt, úgyhogy azt gondolom, visszakaptuk azt a csapatot, amelyikkel elkezdtük a szezont.”

A következő négy napban három mérkőzés vár az ifikre, csütörtökön a Vasas otthonában szerepelnek, vasárnap a Bécs, hétfőn pedig a listavezető Klagenfurt együttesét fogadják. Nagy András vezetőedző bizakodóan tekint az előttük álló megmérettetésekre: „A Vasasnak van miért visszavágnunk, hiszen kétszer is vereséget szenvedtünk tőlük. Nagyon koncentrálnak a védekezésre és ezért nehéz ellenük játszani. Fel kell törni a védelmüket és minél többet kell lőnünk, jó kapusteljesítményre is szükségünk lesz, de bízom a srácokban. Ha azt a játékot visszük tovább, amit a Miskolc ellen, nem lehet gond. Ha hátul rendben vagyunk, akkor az egész csapat tele van önbizalommal és egymásban is megbíznak a játékosok. Vasárnap és hétfőn hazai meccset játszunk, a Bécs és a Klagenfurt érkezik. Most mindkettő meglehet, kipihenten, hazai jégen képesek lehetünk a két győzelemre. Azt látom, hogy nagyon jól kiegészítik egymást a srácok, bármilyen összeállításban lépjünk is pályára. A következő meccseinkből hármat-négyet mindenképp be kell húzni. Nm lesz egyszerű, hiszen tíz nap alatt hat mérkőzést fogunk játszani. Erőltetett menet következik ismét, de véleményem szerint bírni fogják a srácok. Ezért dolgoztunk eddig, hogy ne okozzon problémát egy ilyen hét. Vannak sérültjeink és betegeink, ám a fejek rendben vannak, ez a legfontosabb.”

Ifjúsági csapatunk Bécs elleni találkozója 2020. január 12-én, vasárnap 13:40-kor, a Klagenfurt elleni összecsapás pedig január 13-án, hétfőn 12:40-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.