Újabb védő érkezik az ECHL-ből

  • 2016.07.19. 18:30
  • Fehérvárav19
Chris Owens a következő szezontól a Fehérvár AV19 csapatát erősíti. A 26 éves kanadai védő egy évre kötelezte el magát csapatunkhoz.

Újabb ponterős védővel erősödött a Fehérvár AV19 EBEL-csapata. Chris Owens az előző szezont az ECHL-ben szereplő Missouri Mavericks együttesénél töltötte, ahol 53 alapszakasz mérkőzésen 18 pontig jutott, a rájátszásban 10 találkozón kétszer talált a kapuba. Ugyan a szezon végén a játékjoga átkerült az Brampton Beast (ECHL) csapatához, a 2016/2017-es szezont már fehérváriként kezdi meg.

Owensnek ez lesz élete első európai szezonja, de elmondása szerint már régóta ki szerette volna magát próbálni a tengerentúlon.  „Mindig is nagyon érdekelt Európa. 2 éve fejeztem be az egyetemet és minimum egy esztendőt Észak-Amerikában szerettem volna játszani, ez sikerült is. Ezután sem szerettem volna minden áron eljönni, de a Fehérvár megkeresése nagyon hízelgő volt. Évek óta figyelem az EBEL-t és miután beszéltem Tylerrel (Tyler Dietrich, a Fehérvár AV19 vezetőedzője – a szerk.) látszott, hogy ez egy remek váltás nekem.”

A 179 centiméter magas játékos nem tartozik a durva bekkek közé, sőt, pályafutása kezdetén két alkalommal is a legponterősebb védőnek bizonyult a Maritime Hockey League-ben. „Nem tartom magam egy durva védőnek, de ennek ellenére természetesen odafigyelek a védekezésre. Szeretek támadni, ez a múltban is megmutatkozott, de játszottam remek csapatok topjátékosai ellen, akikkel szemben jól is kellett védekezni. Egy korongbiztos hátvédnek mondanám magam, aki odateszi magát a pálya mindkét felén."

Owens számára ugyan egyelőre még ismeretlen Székesfehérvár, egy korábbi Volán-játékos segítségének köszönhetően egyre többet tud városunkról és a csapatról. „Egyelőre próbálom feltérképezni a terepet, de eddig csak jókat hallottam. Sokat nem tudok Székesfehérvárról, de azt hallottam, hogy az emberek kedvesek és hogy nekünk vannak a legjobb szurkolóink a ligában. Az előző szezonban együtt játszottam Josh Robinsonnal, aki védett a Volánban egy darabig, leginkább tőle kérdezgettem Székesfehérvárról. Ő is csak jókat tudott mondani.”

A hátvéd korábbi csapataival szinte kivétel nélkül minden szezonban rájátszásba tudott kerülni és nem titkolt célja, hogy ez a következő szezonban se legyen másként. „A liga csapatairól sajnos nem sokat tudok, de miután beszéltem Tylerrel, úgy látom, hogy a rájátszás egy reális cél lehet, ha pedig bejutottunk, ott már bármi megtörténhet. Izgatottan várom az új kihívást, hogy ott legyek és kezdődjön végre a közös felkészülés.”