Újabb siker hazai pályán az EBJL-ben

  • 2018.10.09. 10:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk két mérkőzést játszott az elmúlt héten, mindkettőt győzelemmel zárták. Barabás Miklós másodedző és Parragi Dániel, az együttes támadója értékelt.

Ifjúsági csapatunk csütörtökön Dunaújvárosba látogatott a magyar bajnokság soron következő fordulójában, ahonnan hétgólos győzelemmel hozták el a három pontot. 

Dunaújvárosi Acélbikák - Fehérvár AV19 3-10 (1-4, 1-3, 1-3)
A Fehérvár AV19 összeállítása: Usnik (Pesti) - Nyíreti, Szabó Z., Szakács, Roczanov, Kovács, Galusnyák, Farkas, Szabó Cs., Ilic, Kis, Nochta, Lánczos, Komm, Parragi, Csibi, Gájer, Vizi, Csölle
Gólszerzők: Lódri, Barna, Kis illetve Roczanov (2), Farkas, Szabó Cs. (3), Lánczos, Csölle, Kovács, Ilic

A hétgólos győzelem ellenére Barabás Miklós másodedző nem volt elég csapata teljesítményével. "A mérkőzés elején elaludtunk, a második harmadban viszont már jobban játszottunk. A harmadik játékrészben ismét nem sikerült jó játékot mutatnunk. A meccs után elmondtuk a srácoknak, hogy nem húsz percen keresztül kell hokizni és száz százalékos teljesítményt várunk el mindenkitől, teljesen mindegy, ki az ellenfelünk. Hiába nyertünk hét góllal, a játékunkkal nem voltam elégedett."-értékelte a magyar bajnoki mérkőzést a szakember.

Szombaton a Győr együttese látogatott Székesfehérvárra, ahol hat pont volt a cél, hiszen a találkozó mind a magyar, mind az osztrák bajnokság pontvadászatában számít. Az ifik ezt a mérkőzést is megnyerték, így a héten összesen kilenc ponttal lettek gazdagabbak. 

Fehérvár AV19 - Győri Nemak-Dana ETO HC 5-1 (1-1, 4-0, 0-0)
A Fehérvár AV19 összeállítása: Pesti (Usnik) - Szabó Z., Szakács, Roczanov, Kovács, Galusnyák, Farkas, Szabó Cs., Alapi, Ilic, Kis, Keceli-Mészáros, Nochta, Horváth, Lánczos, Parragi, Csibi, Gájer, Vizi, Csölle

Barabás Miklós elégedett volt és kiemelte a fiatalok játékát. "Szombaton a Győr együttesét fogadtuk hazai pályán. A mérkőzésre a serdülőből kaptunk három játékost, ketten közülük először léptek jégre ebben a korosztályban. Ügyesen, példamutatóan játszottak, ami, úgy gondolom, hatással kell, hogy legyen a saját srácainkra is. Legalább annyira motiváltnak kell lenniük mind az edzéseken, mind a meccseken, mint a fiataloknak, hiszen senkinek nincs bérelt helye. Játéklehetőséget pedig az kap, aki megérdemli."-fejezte be az értékelést a szakember.

Parragi Dániel az osztrák liga idei szezonjában összesen hét góllal segítette csapatát, amivel a tizedik helyen áll az EBJL góllövőlistáján. A fiatal támadó nem volt elégedett csapata teljesítményével annak ellenére sem, hogy mindkét mérkőzésüket megynerték. "Dunaújvárosban nem jól kezdtük a találkozót, ugyanis az ellenfél lőtte az első gólt. A szünetben összeszedtük magunkat és végül sikerült megszereznünk a három pontot, de ezen a mérkőzésen azt vettem észre, hogy fejben nem voltunk teljesen ott és ezért is lehettek a kisebb-nagyobb hibáink, amiket természetesen folyamatosan igyekszünk javítani. Szombaton a Győrt fogadtuk Székesfehérváron. A kezdés sajnos itt sem sikerült sokkal jobban, mint a megyei rangadón, mert az első harmad végén ki tudott egyenlíteni az ellenfél. Aztán sikerült még négy gólt lőnünk és egyet sem kaptunk. Az utolsó harmadban a győriek sokat támadtak, mi pedig saját hibáinkból majdnem végig emberhátrányban voltunk, de végig jól védekeztünk, így szerencsére itt is miénk lett a három pont."

A Győr elleni mérkőzés összefoglalója:

Ifjúsági csapatunk következő hazai mérkőzését az Újpest ellen játssza. A találkozó október 13-án, szombaton 14:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.