Újabb győzelem

  • 2019.10.20. 20:27
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 a Salzburg után a liga másik nagyágyúját, a Vienna Capitalst is legyőzte.

EBEL / Alapszakasz -
2019.10.20 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
Nézőszám: 3 226
spusu Vienna Capitals
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
BALUSKA, PIRAGIC, NEDELJKOVIC, ZGONC
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Harty, Campbell, Yogan, Timmins, Kuralt - Caruso, Tikkanen, Koger, Sarauer, Erdely - Busenius, Szabo, Szita, Reisz, Lehtonen - Szabo, Sille, Sarpatki
spusu Vienna Capitals
Starkbaum (Zapolski) - Wall, Flood, Olden, Holzapfel, Loney - Dorion, Kichton, Hartl, Vause, Baun - Fischer, Peter, Wukovits, Zalewski, Winkler - Birnbaum, Bauer, Großlercher, Kittinger
Gólszerzők: Sille, Harty, Yogan ill. Zalewski
Kiállítások: 14 ill. 10

Pörgős játékkal indult a Hydro Fehérvár AV19 Vienna Capitals elleni mérkőzése, sőt, enyhe fehérvári mezőnyfölény volt érezhető az első öt percben. Magabiztos védekezéssel rukkolt elő csapatunk, nem is adott sok lehetőséget az osztrákoknak, a fegyelmezett játék pedig a 6. percben meg is hozta az eredményét, Campbell lövésébe Timotej Sille szúrt bele jól a kapu előtt, Zapolskinak pedig esélye sem volt (1-0). A továbbiakban sem adatott sok helyzet a vendégeknek, ez a harmad közepére látszott fordulni, ám védelmünk és Ouzas állták a sarat. Felpaprikázódott a hangulat a következőkben, Szabó Krisztiánt ütközték le a bécsi pad előtt, Sárpátki Tamás pedig megtorolta az esetet, végül négy a négy ellen ment tovább a találkozó. A kisebb létszám egyik csapatnak sem kedvezett, a következő két percben Harty próbálkozása volt a legnagyobb helyzet. A harmad végére ismét az osztrákok kapuja előtt folyt a játék, azonban veszélyes helyzetekből kevés akadt. Szabó Krisztián előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, de a vendégeknek nem sikerült kihasználni a fórt.

A második harmadra már egy sokkal élesebb Bécs érkezett, ráadásul a 23. percben Busenius kiállítása nyomán előnybe is kerültek Oldenék és ebben az előnyben már be is talált a Capitals, egy passzjáték végén Mike Zalewski lőtte ki a bal felsőt (1-1). Hamar érkezett azonban a válasz, Campbell látta meg a bal oldalon üresen Jonathan Hartyt, aki nem is hibázott (2-1). A gyors gólváltás megfogta a vendégeket, ismét csapatunk percei következtek, ráadásul előnyben is jöhettek Yoganék: Sarauer került helyzetbe, de fél perccel a kiegészülés előtt elcserélte magát a Hydro Fehérvár AV19, így négy a négy ellen ment tovább a mérkőzés. Sem egyenlő létszámnál, sem pedig a bécsi létszámfölényben nem tudtak veszélyeztetni a vendégek. A harmad közepén Ouzas percei következtek, kapusunk vezényletével sikerült tartani az egygólos előnyt, aki alighanem a hét védésére is feliratkozott ekkor, a mamuttal hárított bravúrral. A szorításból Caruso kékvonalasával jött ki csapatunk, majd Yogan passzolt Timminsnek, de ez is kimaradt. Lehtonent akasztották tiszta helyzetben, így ismét öt a négy ellen támadhatott csapatunk. Ez az előny sem tartott sokáig, egy perc elteltével Yogan vett elégtételt egy palánk melletti ütközés után, ám a játékvezetők végül csak légiósunkat küldték a büntetőpadra.

Nem nyugodtak a kedélyek a záró etapra sem, Kuralt és Fischer akaszkodtak össze, így újra megfogyatkozott létszámban támadhattak a felek. Négy a négy ellen Yogan és Holzapfel veszélyeztettek, kiegészültek a csapatok, ám nem sokáig ment teljes létszámnál a játék, Yogan és Hartl kerültek a büntetőpadra, a kiegészülés előtt pedig nagy lehetőséghez jutott csapatunk, Kóger, Erdély és Sarauer jöhettek három az egy ellen, ám Zapolski hárította a ziccert. A játékrész közepén védekezésre késztette ellenfelét a fehérvári gárda, azonban kevés valódi helyzetet sikerült kialakítani az osztrákok kapuja előtt, a másik térfélen pedig Ouzasnak kevés dolga akadt. Várt a hazai hibára Dave Cameron együttese, de rendkívül magabiztosan játszott csapatunk a harmad második felében, jól működött a letámadás és minőségi helyzetből is több akadt az osztrákok kapuja előtt. Erdély iramodhatott meg 5 perccel a vége előtt, ám csak a kapuvasig jutott, majd egyre kapkodóbbá vált a vendégek játéka, Ouzas pedig remekül tartotta a csapatot. 2 perccel a vége előtt Dave Cameron lehívta kapusát, így hat az öt ellen támadhatott a bécsi együttes, ám nem sikerült betalálniuk, a másik oldalon viszont esett gól, Andrew Yogan döntötte el végleg a 3 pont sorsát (3-1). A Hydro Fehérvár AV19 remek játékkal újra hatpontos hétvégét zárt, ráadásul a liga éllovasai ellen!