Újabb győzelem

  • 2018.02.14. 11:56
  • Fehérvárav19
Zsinórban második mérkőzését is megnyerte ifjúsági csapatunk. Andrej Brodnik alakulata hétvégén a Klagenfurt ellen aratott győzelmet a múlt hétvégén, így őrzi 3. helyét a Master Round tabelláján.
Izgalmas mérkőzést nyert meg szombaton az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjúsági csapata. Az U18-as gárda a már 3-0-ra is vezetett a Klagenfurt ellen, az osztrákok azonban feltámadtak, és szorossá tették az összecsapást, aminek végén a fehérváriak 4-3-as sikert ünnepelhettek. Andrej Brdonik így második összecsapását is megnyerte a fehérvári fiatalokkal: „Nagyon jó, magas iramú meccset játszottunk” - kezdte értékelését a szlovén vezetőedző: „Az első két harmadban mutatott játékkal elégedett voltam, aztán a harmadik periódusban több felelőtlen hibát is elkövettek a srácok, amiket a KAC góllal büntetett. Ezeket kell kiküszöbölnünk a jövőben. Talán azért jöttek ezek a kihagyások, mert az ellenfelünk nyomást gyakorolt ránk, kicsit stresszeltek a srácok. Ilyen helyzetekben okosabb döntéseket kell hoznunk” - vélekedett a szakember.
Brodnik közel két hete dolgozik együtt a fiatalokkal, akiknek pályán mutatott teljesítményében látja a fejlődést: „Egyre inkább megértik, hogy milyen szisztémában képzelem el a játékot. Én is megismerem őket, ők pedig kezdik átlátni a jégkorongról alkotott filozófiámat. Napról-napra egyre könnyebb a dolgunk” - árulta el a szakember.
A fehérváriak 3. helyen állnak az EBJL Master Round tabelláján, két fordulóval a rájátszás kezdete előtt. U18-as gárdánk még az Okanagan és a MAC Budapest otthonában lép jégre a nemzetközi szünet után.

A Master Round tabellája
                       M       GK      P
1. MAC            9        +7     46
2. Salzburg      7        +20   46
3. Fehérvár     8         -7     38
4. Klagenfurt    7         -4     34
5. Znojmo        8         -4      31
6. Okanagan   7         -12    26