Ty Wishart a Fehérvár AV19 játékosa

  • 2019.01.10. 14:00
  • Fehérvárav19

Az NHL tapasztalattal is rendelkező hátvéd a héten érkezik a koronázóvárosba.

A 193 centiméter magas, 101 kilogramm súlyú játékos a WHL-ben töltött juniorévei után a 2007/2008-as évadban mutatkozott be a felnőttek között, majd a következő szezonban már a Tampa Bay Lightning NHL-együttesében is szerephez jutott. A következő szezonokat az NHL és az AHL között ingázva töltötte, szerepelt többek között a Norfolk Admirals és a Bridgeport Sound Tigers AHL-es, valamint a New York Islanders NHL-csapatában, így az első vonalban 26 mérkőzésen (1 gól, 5 assziszt), a másodikban pedig 329 mérkőzésen (26 gól, 83 assziszt) lépett jégre.  Európai pályafutása 2013-ban, a DEL-ben indult, majd szerepelt Svédországban, Szlovákiában (itt a Besztercebánya gárdájával Extraligát nyert), majd Csehországban is.

„Úgy látom, az Erste Bank Eishockey Liga és Székesfehérvár ideális választás volt nekem és a családomnak is” – kezdte a 30 esztendős kanadai. „Sok játékost ismerek a ligában, tudom, hogy jó minőségű, versenyképes jégkorongozók alkotják. Emellett beszéltem több, korábban Székesfehérváron játszó ismerősömmel, akik csak jót mondtak a klubról.”

A játékos, aki a 6-os számot fogja viselni kék-fehérben, megfogalmazta az idei szezonra vonatkozó céljait, valamint első tapasztalatait is: „A célom az idei szezonban az, hogy segítsek a csapatnak bejutni a playoffba. Nem tartom magam offenzív hátvédnek, de ha kell, szívesen részt veszek a támadásokban is. Pár nappal ezelőtt felvettem a kapcsolatot a csapat vezetőedzőjével, aki nagyon szimpatikusnak tűnik számomra. Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy napon születtünk” – tette hozzá mosolyogva Wishart.

Ty Wishart várhatóan a héten érkezik Székesfehérvárra.