Továbbra is az élen

  • 2021.10.09. 16:55
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 pénteken kétgólos győzelmet szerzett a Graz 99ers elleni, hazai találkozón.

 

ICE / Alapszakasz -
2021.10.08 Péntek / 19:15
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:1
(0:0, 0:0, 3:1)
Nézőszám: 1 712
MOSER MEDICAL Graz99ers
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
HRONSKY, PIRAGIC, DURMIS, ZGONC
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Szeles) - Atkinson, Nilsson, Magosi, Hari, Kuralt - Stipsicz, Campbell, Erdely, Sarauer, Petan - Fournier, Szabo, Shaw, Jacobs, Terbocs - Horvath, Ambrus, Retfalvi, Mihaly
MOSER MEDICAL Graz99ers
Schachenhofer (Nußbacher) - Kirchschläger, Ackered, Alagic, Kainz, Gordon - Blood, Pfeffer, Hjalmarsson, Zalewski, Ograjensek - Kernberger, Altmann, Pesendorfer, Schiechl, Rappold - Kaschnig, Egger, Sjödin, Krainz, Fichtinger
Gólszerzők: Nilsson, Horvath, Hari ill. Hjalmarsson
Kiállítások: 6 ill. 8

Több hiányzóval léptek jégre a csapatok mindkét oldalon a pénteki összecsapáson: a vendégektől hét kulcsjátékos hiányzott, míg hazai részről Rasmus Tirronen betegség, Bartalis István kisebb sérülés miatt nem léphetett jégre, Szabó Bence pedig nem öltözött a Graz ellen. Jól kezdett együttesünk a mérkőzésen, Fournier lövése a harmad elején át is jutott a vendégek kapusán, ám végül a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. Remek iramban folytatódott a találkozó, kiegyenlített küzdelem folyt a jégen, a gólszerzéshez legközelebb a hazaiak jártak Terbócs révén, de a fiatal támadó próbálkozása a vasról kifelé vágódott. A játékrész fehérvári előnnyel zárult, de sem Petan, sem pedig Hári nem tudott betalálni. A dudaszó előtt elcserélte magát együttesünk, de a Graz sem járt sikerrel.

Az áthúzódó kiállítás alatt is jól működött a védelem, Kornakkernek több ígéretes próbálkozást is hárítania kellett, de maradt a 0-0. Továbbra sem maradt üres a büntetőpad, előbb a graziak voltak túl sokan a jégen, majd Kirchschlägert látták szabálytalannak a játékvezetők, de a közel négyperces előnyt sem tudta gólra váltani a vendéglátó. A játékrész közepére paprikássá vált a hangulat, ütközések, kisebb kakaskodások tarkították a továbbra is magas tempójú játékot. Ami a helyzeteket illeti, Nußbacher kapuja előtt zajlott a játék, Kuralt, majd Petan is próbálkozott, majd egy újabb előnyben Shaw és Campbell lehetőségeit is hárította a stájerek kapusa.

Az utolsó húsz percre maradt tehát a döntés, amelynek elején előnybe kerültek a narancsmezesek, Magosi indulhatott hátrányban, de továbbra sem zörrent a háló. A 48. percben Petannak és Krainznak is ki kellett ülnie, itt Kuralt helyzete még kimaradt, de a harmad derekán már megtört a jég: Henrik Nilsson jól helyezett lövésével megolvt a vezetés (1-0)! Nem adta alább Kevin Constantine gárdája, a vége előtt öt perccel Shaw passzát egy szép csel után Horváth Milán értékesítette (2-0). Maradt a végére izgalom, Hjalmarsson szépített (2-1), majd az idejét is kikérte a vendégek svéd mestere, Nußbacher helyett is mezőnyjátékost küldött fel, de hat az öt ellen sem járt sikerrel a Graz. Sőt, Hári János indulhatott meg az utolsó percben és üreskapus góllal állította be a végeredményt (3-1).