Tökéletes hétvége

  • 2020.11.22. 22:15
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 3-2-re legyőzte a Dornbirn Bulldogs együttesét, ezzel pedig hatpontos hétvégét zárt.

ICE / Alapszakasz -
2020.11.22 Vasárnap / 19:15
Dornbirn Bulldogs
vége
2:3
(1:1, 1:1, 0:1)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Dornbirn / Dornbirner Messestadion
BERNEKER, RUETZ, MARTIN, TSCHREPITSCH
Dornbirn Bulldogs
Östlund (Höneckl) - Kaldis, Mackenzie, Yogan, Rapuzzi, Jevpalovs - Kokkila, Nilsson, Brosseau, Straka, Romig - Magnan, Schnetzer, Macierzynski, Häußle, Woger - Egger, Kutzer, Fröwis, Pöschmann, Schwinger
Hydro Fehérvár AV19
Janus (Kornakker) - Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Vas, Caruso, Erdely, Sarauer, Petan - Geiger, Szabo, Sarpatki, Bartalis, Mihaly - Kovacs, Szita
Gólszerzők: Nilsson, Fröwis ill. Mihaly, Szabo, Sarauer
Kiállítások: 12 ill. 10

Ahogy Innsbruckban, Dornbirnban is alaposan nekiesett ellenfelének a Hydro Fehérvár AV19, a 2. percben Petan lőtte telibe a vasat, majd a Hargrove-Hári-Kuralt sor tüzelt, de Östlund hárította a próbálkozásokat. Az első vendég helyzetre a 8. percben került sor, Jevpalovs kapott korongot a kék vonalon, de Janus a helyén volt. A harmad közepén előnybe került együttesünk, Mihály Ákos kapott szép passzt Hargove-tól és nem is hibázott (0-1), villámgyorsan kihasználva a fórt. Ismét nyílt a büntetőpad ajtaja hazai oldalon, Rapuzzinak kellett kiülnie, Östlund azonban tartotta a csapatot. Fordult a kocka, Hargrove kapott kisbüntetést, a lehetőséggel pedig élt is a vendéglátó, egy kipattanót Henrik Nilsson kotort be (1-1). A harmad vége is a speciális egységekről szólt, előbb Bartalis, majd Straka és Kuralt foglalta el a helyét a büntetőpadon, de gól már nem született.

 

Yogan helyzete nyitotta a második harmadot, majd a másik oldalon Hári és Hargrove indulhattak kettő az egy ellen, de Östlund hárított. A következő perceket magas tempó, ám kevés helyzet jellemezte, a harmad közepére pedig állandósult az oda-vissza játék, nagyobb lehetőségek nélkül. Az eredménynek megfelelő kiegyenlített találkozó bontakozott ki, a védelem mindkét oldalon jól zárt, nehezen találtak fogást egymáson a felek. Az utolsó percekre egy csapásra megváltozott a játék képe, előbb Jannik Fröwis értékesítette Kaldis beadását (2-1), majd több fehérvári próbálkozás után Szabó Dániel a kapu előteréből egyenlített (2-2).

 

A záró játékrész kezdete is a stabil védekezésről szólt, majd mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny. Láthatóan minden centiméterért megküzdöttek a csapatok, kevés hibával játszottak a felek. Campbell kiállítása nyomán jöhettek öt a négy ellen Yoganék, de egy alkalommal sem tudott kapura lőni a vendéglátó. A másik oldalon Fröwik hibáját büntette a magyar ICE-csapat, egy szépen kijátszott előnyös figura végén Andrew Sarauer lövése pattant meg egy hazain és jutott a kapuba (2-3). Támadott a Dornbirn, Nilssont azonban szabálytalannak látták a játékvezetők, de ahogy az előző hazai előnyben, ezúttal is áthatolhatatlannak bizonyult a fehérvári védelem. Az utolsó percekben a vendégek ütőin járt a korong, így csapatunk második mérkőzését is megnyerte a hétvégi túrán és a maximális megszerezhető hat ponttal tér haza.