Tízgólos győzelem

  • 2019.01.25. 20:25
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 magabiztos győzelmet aratott horvát ellenfele ellen.

EBEL / Alapszakasz -
2019.01.25 Péntek / 18:00
Hydro Fehérvár AV19
vége
10:0
(3:0, 5:0, 2:0)
Nézőszám: 2 988
KHL Medvescak Zagreb
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
TRILAR, BALUSKA, SOÓS, ZGONC
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Erdely, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Sarpatki, Reisz, Phillips - Wishart
KHL Medvescak Zagreb
Filipec (Nikolic) - Robar, Jacmenjak, Vedlin, Brencun, Mikulic - Tadic, Cepon, Jarcov, Simsic, Jankovic - Senzel, Curcic, Paulovic, Burazin
Gólszerzők: Luttinen, Phillips, Tikkanen, Koskiranta, Koskiranta, Hari, Reisz, Sarpatki, Sofron, Sofron ill.
Kiállítások: 2 ill. 0

Villámgyorsan vezetést szerzett a Fehérvár AV19 a Medvescak Zagreb elleni találkozón, amikor Arttu Luttinen mindössze másfél perccel a kezdés után a kapuba helyezett a mindössze tizennégy mezőnyjátékossal felálló horvátok ellen (1-0). Kornakkernek első ízben Simsic lövése után kellett játékba avatkoznia, de a továbbiakban is maradt a pakk fehérvári ütőkön. Egy kontra végén Filipecnek több védést követően ismét maga mögé kellett nyúlnia, ezúttal Zack Phillips talált be (2-0). A következőkben is maradt a meddő fehérvári fölény, a vendégek kisebb kontrákig jutottak, de a harmad közepéig nem tudtak veszélyeztetni. Az etap derekán már 3-0 állt az eredményjelzőn, amikor több helyzetet követően Harri Tikkanen lőhetett balról, és nem is hibázott. Luttinen növelhette volna tovább az előnyt, ám nem sikerült kihasználnia a ziccert, majd Phillips lövése ment el a kapu mellett. A harmad végéig sem változott a forgatókönyv, a Fehérvár AV19 ment előre, előbb újra Phillips, majd Sofron találhatott volna be, de a vendégek hálóőre a helyén volt, a másik oldalon pedig a Medvék kevés forgalmat okoztak Kornakker kapujánál.

A második harmad is hasonló szellemben kezdődött, a játékrész elején egy kontra végén Tero Koskiranta talált be (4-0), majd Sofron helyzete után ismét a finn volt eredményes, egy kapu mögül visszatett passzt vágott a hálóba (5-0). Nem tudott közelebb kerülni együttesünkhöz a zárgábi alakulat, továbbbá Meland kiállítása alatt sem tudtak nyomást gyakorolni csapatunk kapujára. Hátrányban Sárpátki és Reisz indulhattak el kettő az egy ellen, utóbbi lövés helyett a passzt választotta, azonban jól zárt a zágrábi védelem. A játékrész közepén Caruso ugratta ki Hári Jánost, aki nem is hibázta el a szólót (6-0). A találat után a Zágráb kapust cserélt, Filipecet Vito Nikolic váltotta a kapuban. Jacmenjak próbálkozása után a kontrában Luttinen előtt adódott lehetőség, de kimaradt, majd egy kapu előtti kavarodás végén Reisz Áron ütőjéről került a kapuba a pakk (7-0). A támadó a Klagenfurt elleni találkozón szenvedett kisebb arcsérülést, így a következő mérkőzéseken biztosan rácsos sisakban szerepel majd. Közepes tempó jellemezte a harmad hátralévő részét, a Fehérvár AV19 láthatóan nem kockáztatott sokat, a lehetőségeket pedig lövéssel sorra fejezték be, viszont újabb találat nem esett egészen a 36. percig, amikor Sárpátki Tamás értékesítette Phillips keresztpasszát (8-0). Kornakkernek a találkozó legnagyobb fehérvári védését bemutatva kellett hárítania egy védelmi bizonytalanság miatt, aztán Burazin próbálkozása is kimaradt a magyar kapu előtt. A másik oldalon Reisz tálalt Phillips elé, majd a harmad vége előtt Meland lövése találta el Nikolic fejét, ám a pakk a kapus alatt landolt.

A záró játékrészben sem változott a játék képe, a játékrész elején ismét gyorsan betalált együttesünk, Koskiranta tette vissza az érkező Sofron Istvánnak, aki nem is hibázott (9-0). A játék képét jól mutatja a kapura lövések aránya, Kornakker Dániel kapujára 19, míg a zágrábiakéra 40 tartott az első két játékrészben. Láthatóan visszavett a tempóból együttesünk a záró etapra, a korongbirtoklásban viszont ekkor is magasan ellenfele fölé nőtt. A játékrész közepén módosult csak újra az állás, ekkor egy kipattanót Sofron István értékesített (10-0). Többször kinyílt a hazaiak védelme a harmad második felében, így Kornakkernek is több dolga akadt, a másik oldalon Koskiranta passza után Sofron szerezhetett volna mesterhármast, majd Meland hibázott el egy ziccert a kapu előtt. A végére maradt még több hazai lehetőség a kapu előtt, ám az eredmény már nem változott.