Tizennyolc játékos már biztos a jövő évi keretben

  • 2024.03.23. 20:03
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 szurkolói ankétján Szélig Viktor general manager jelentette be a szerződéshosszabbításokat, és az eddig biztos új igazolást.

 

Az már korábban eldőlt, hogy a csapatot a Kiss Dávid - Tyler Dietrich - Samuli Nordman szakembertrió irányítja majd, és most az is biztossá vált, hogy a korábban már bejelentett Henrik Nilsson mellett Olivier Roy, Pascal Laberge, Carter Robertson, Vokla Roland és Daniel Leavens sem lesz a csapat játékosa.

Tizenegy játékos, Hári János, Bartalis István, Csollák Márkó, Németh Kristóf, Kiss Roland, Terbócs István, Horváth Dominik, Ambrus Csongor, Vértes Nátán, Magosi Bálint és Ambrus Gergő még futó szerződéssel rendelkeznek a következő évadra, mellettük pedig hat, az idei keretben is szereplő játékos hosszabbított szerződést a következő egy, kettő vagy három évre, Falus Ádám pedig a FEHA19 együtteséből csatlakozik az együtteshez.

Stipsicz Bence

Örülök a szerződéshosszabbításnak, mivel évről évre versenyképes csapatunk van, és szeretek itt játszani. Nekem kimondottan fontos a magyar játékosok száma a csapatban, és újra van egy nagy magyar mag. Rendkívüli dolognak érzem, hogy az új Alba Arénában játszhatunk a következő szezontól, már izgatottan várom. 

Markus Phillips

A szerződéshosszabbításomnak számos oka volt. Először is úgy érzem, hogy az edzői stábunk által nyújtott támogatás és fejlődési lehetőségek lehetővé tették számomra, hogy az elmúlt szezonban tovább fejldőjek. A szurkolók és a város hihetetlenül befogadó volt, és olyan környezetet teremtett, amelyben otthon érzem magam. Izgatottan várom, hogy az Alba Arénűban játszhassak, amely kívételes helyszínt kínál csapatunk számára, különösen a közelgő CHL miatt. Ez a lehetőség tökéletesen megfelel azon törekvéseimnek, hogy továbbfejlesszem a játékomat, és jelentősen hozzájáruljak a csapatunk sikeréhez. 

Josh Atkinson

Nagyon izgatott vagyok, hogy meghosszabbíthattam a szerződésemet a Hydro Fehérvár AV19 csapatávall. Nagyon szeretek Székesfehérváron lakni, és élvezem a magyarországi életet. A legfontosabb, hogy most izgatottan várom, hogy újra a csodálatos szurkolók előtt játszhassak. Csapatként olyan sikeres alapszakaszon vagyunk túl, hogy lehetőségünk nyílik a CHL-ben szerepelni, ahol örülök, hogy a csapatot képviselhetem nemzetközi porondon is. A következő szezonban szeretném, ha az idei szezon sikereit folytatnánk, és remélhetőleg egy kicsit ismét javulni tudunk, ezáltal tovább tudunk jutni a rájátszásban. Összességében alig várom, hogy visszatérjek, és hogy az új Alba Arénában játszhassak a csodálatos szurkolóink előtt. 

Tim Campbell

Elég könnyű volt meghozni a döntést, hogy Székesfehérváron maradjak. A feleségem és én már nagyon régóta itt vagyunk, és most már tényleg ezt tekintjük a második otthonunknak. Nagyon nehéz elképzelni, hogy más csapat színeit viseljem, hiszen nagyon szerettük az itt töltött időt, és alig várjuk, hogy mit hoz a jövő a csapat számára.

Anze Kuralt

Úgy érzem, hogy nagyon szívesen lát a csapat, a város és a szurkolók is. Úgy gondolom, hogy a következő szezonra egy rendkívül versenyképes csapatunk lesz, amely a bajnokság első helyeiért küzdhet. Az Alba Aréná kapcsán az az érzésem, hogy ez egy jó fejezet lesz Székesfehérvár számára, és sok sport sikert hoz majd a városnak.

Mihály Ákos

Nagyon örülök, hogy újabb két szezont Fehérváron tölthetek. Számomra azért is különleges ebben a csapatban folytathatom a pályafutásomat, mert ez lesz a tízedik szezonom itt, 2015-ben még ifjúsági korú játékosként érkeztem, most pedig tagja lehetek annak a csapatnak, akikkel együtt már az Alba Arénában szerepelhetünk. Bízom benne, hogy a jövő évadban is legalább annyi örömet okozunk a szurkolóknak, mint idén, a magam részéről pedig szeretnék az ideinél még jobb teljesítményt nyújtani és hozzájárulni a csapat sikeréhez!

Falus Ádám

Nagyon örültem neki, mikor megkeresett Szélig Viktor. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen magas szintű csapatban kaptam lehetőséget, hiszen ez egy hatalmas lépcsőfok lehet a karrieremben. Az idei szezonban is nagyon élveztem a meccseket, ahol fantasztikus hangulatot teremtő hazai szurkolók előtt játszhattam. Várom már, hogy jégre léphessünk az új csarnokban!

A Hydro Fehérvár AV19 kerete a 2024/2025-ös szezonra:

Edzői stáb: Kiss Dávid, Tyler Dietrich, Samuli Nordman

Kapus: Horváth Dominik

Hátvédek: Csollák Márkó, Falus Ádám (2025/2026), Kiss Roland, Stipsicz Bence (2026/2027), Tim Campbell (2025/2026), Markus Phillips, Josh Atkinson

Csatárok: Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Hári János, Terbócs István,Magosi Bálint, Vértes Nátán, Bartalis István, Mihály Ákos (2025/2026), Anze Kuralt (2025/2026)