Tisztes helytállás

  • 2016.11.02. 00:56
  • Fehérvárav19
Csapatunk vezetett, ám a végén négygólos vereséget szenvedett a Deutschland Cupra készülő kanadai válogatottól.

7nemzethoki7 / Felkészülés -
2016.11.01 Kedd / 17:00
Magyarország
vége
1:5
(1-1, 0-2, 0-2)
Nézőszám:
Kanada
Budapest / Tüskecsarnok
Babic, Kincses, Németh, Soós
Magyarország
Rajna (Hetényi) - Sagert, Szirányi, Kóger, Sarauer, Sofron - Kiss, Wehrs, Bodo, Hári, Orban B. - Kovács, Vokla, Csányi, Nagy K., Sárpátki - Pozsgai, Szabó D., Könczei, Nagy G., Terbócs
Kanada
Taylor (Brust) - Kinrade, Robinson, Buck, Holloway, Scott - Genoway, Lamb, Talbot, Kozun, Roy - Blacker, McNeill, Clark, Szczechura, Holzapfel - Fraser, Masumoto, Lammers, Parkes
Gólszerzők: Sofron ill. Holzapfel, Kozun, Szczechura (2), Holloway
Kiállítások: 4 ill. 8

Az “európai” kanadai válogatott érkezett Budapestre kedden este, ám a Deutschland Cupra készülő együttes így is komoly játékerőt vonultatott fel. A csapat fele a KHL-ben pallérozódik, de ismerőst is köszönthetett a jégen a háromnegyedik megtelt Tüskecsarnok közönsége, hiszen Holzapfel, Fraser, valamint Lammers is EBEL-csapatban játszanak a szezonban. A magyar válogatott 25 mezőnyjátékossal és három kapussal készül tovább a héten a 7NEMZETHOKI7 keretein belül, nem öltözött tehát egy sornyi játékos a november 1-i találkozóra: Vas János, Magosi Bálint, Orbán Attila, Kovács Csaba, Mestyán István és Bálizs Bence személyében rutinos játékosok maradtak ki.

Az első harmadban a vendégek kezdtek jobban, még a felső vasat is eltalálták, ám a 14. percben a magyar válogatott szerzett vezetést, Sarauer, Kóger és Sofron összjátéka után utóbbi vágta a kapuba a kipattanót (1-0). Nem tartott sokáig a vezetés, hiszen a következő támadásból Holzapfel egyenlített.

A második harmadban Kozun révén már a juharleveleseknél volt az előny (1-2), Hári óriási helyzetben egyenlíthetett volna, sőt, többször is megvolt a lehetőség a gólszerzésre. 30 perc játék után mindkét csapat kapust cserélt, a harmad vége előtt pedig Szchechura avatta fel Hetényit (1-3).

A záró játékrészben átvették az irányítást a vendégek, előbb Holloway szerzett találatot (1-4), majd Szczechura duplázott (1-5). Hiába támadott a mérkőzés 48. percében előnyben a csapat, majd a harmad végéig többször is veszélyeztetett egyenlő létszámnál is, a végén maradt a négy gólos különbség.