Timotej Sille a Fehérvár AV19-ben

  • 2018.06.08. 14:00
  • Fehérvárav19
A 22 éves csatár két hónapig már a fehérvári klub játékosa volt korábban, most újra kék-fehérben bizonyíthat.

Nem lehet ismeretlen a szurkolók számára a Sille név, hiszen a támadó édesapja, Sille Tamás több szezonon keresztül a székesfehérvári alakulat védője, majd edzője is volt. Timotej Sille a HK Skalica 36 csapatában nevelkedett, majd egy évig a tengerentúlon pallérozódott, ahonnan a Red Bull Salzburghoz tért vissza. Innen érkezett 2015-ben a koronázóvárosba, mikor egy sérüléshullám következtében volt rá szükség erősítésként. A két fehérvári hónap után a svéd utánpótlásban folytatta pályafutását. 2016-tól a szlovák első osztályban, a HK Nitraban, valamint a HC Nove Zamkyban szerepelt.  

Szerződése megtöltése után így nyilatkozott a fiatal támadó: „Azt gondoltam, hogy vissza kell térnem Székesfehérvárra. Úgy érzem, hogy ez tesz majd boldoggá, így nem is gondolkodtam rajta sokáig. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a szezont az új csapattal” – nyilatkozta Sille. „Mielőtt aláírtam volna a szerződést, találkoztam Hannu Järvenpää vezetőedzővel, és megbeszéltük a jövő évi terveket. Nem voltak elvárásaim, csak kíváncsi voltam az elképzelésekre, és arra, hogy milyen a csapat és az edző. Kellemes meglepetést okozott Hannu Järvenpää gondolkodásmódja, nézetei és tervei. Attól a pillanattól tudtam, hogy sikerre tudja vezetni az együttesét. Nagyon pozitív, és intelligens ember” – mesélte a csatár a vezetőedzővel való találkozásáról.

„Szerencsésnek érzem magam, hogy jövőre a Fehérvár AV19 játékosa lehetek. Hiszek abban, hogy mindannyian 100%-ot fogunk nyújtani, és ezáltal sikeresek lehetünk. Mindig is szerettem a jégcsarnok hangulatát. Nagyon különleges itt játszani, egyik másik pályához sem hasonlítható, hiszen hihetetlen a közönség. Úgy gondolom, hogy jó játékkal és eredményekkel, még több szurkolót ki tudunk csalogatni a mérkőzésekre. Remélem, hogy örülnek majd az érkezésemnek, én pedig keményen fogok dolgozni azért, hogy boldogan távozzanak a csarnokból egy-egy meccs után” – mondta a játékos a csarnokról és a közönségről, majd kitért a következő szezonra kitűzött céljaira is: „A legfőbb célom az, hogy a csapat sikeres legyen, és természetesen élvezni szeretném magát a sportágat. Ez a két dolog nagyban függ egymástól. A képlet egyszerű: ha nyer a csapat, mindenki boldog. Szerintem az elmúlt években sokat fejlődtem mentálisan. A jégkorongban nagyon fontos az, hogy a játékos fejben is helyén tudja kezelni a dolgokat, így ezen rengeteget dolgoztam a mögöttem lévő időszakban.”

Hannu Järvenpää így vélekedett a támadóról: „Timotej Sille sokat lépett előre az utóbbi időben, és most a következő nagy szintet is megugorhatja, hiszen az EBEL-ben bizonyíthat. Magas játékos, aki szépen korcsolyázik, korongbiztos és kreatív a jégen. Timotej egy alázatos, szókimondó, fiatal tehetség, aki mindig a legjobbját nyújtja."