Tim McGauley érkezik

  • 2023.05.08. 20:32
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában folytatja pályafutását a kanadai center, Tim McGauley.

A kanadai, 27 éves játékos profi karrierjét az ECHL-ben kezdte, majd szerepelt az az AHL-ben is. 2020-ban tette át székhelyét Európába, ahol első szezonban Norvégiában, a Stjernen csapatában szerepelt (Daniel Leavens csapattársaként), majd a ligarivális Innsbruckhoz igazolt - az ICE-ban a liga ötödik legtöbb pontját termelte (47 mérkőzésen 50 pont) -, a 2021/2022-es szezont pedig végül a DEL-ben, az Ingolstadt csapatában fejezte be. Az előző évadot a német másodosztályban, az EC Kassel együttesénél töltötte.

„Tetszett az a mentalitás, hogy Fehérváron nyerő mentalitású csapatot építenek” – indokolta a Fehérvárra való igazolást McGauley, aki a 23-as számú mezt viseli majd a Hydro Fehérvár AV19 csapatában. „Játszottam már itt ellenfélként, nagyon várom, hogy újra jégre lépjek Székesfehérváron. Úgy gondolom, attól függetlenül, hogy a leginkább támadások építéséből veszem ki a részem, a védelemben is jól megállom a helyem, így a pálya mindkét oldalán aktív játékot várhatnak tőlem a szurkolók.”

A csapat keretében így jelenleg 19 játékos rendelkezik szerződéssel. Biztosan nem kék-fehérben folytatja azonban pályafutását Cody Donaghey, aki év közben szerződött Székesfehérvárra és az évet 19 mérkőzésen 4 ponttal zárta. Rajta kívül távozik Brett Findlay is, aki 45 találkozón szerepelt a koronázóvárosban és 21 ponttal zárta az évadot. A keret tagjai közül Kóger Balázs is más csapatnál folytatja pályafutását. Szintén nem a Hydro Fehérvár AV19 keretének tagja lesz a következő szezonban Szabó Dániel. A hátvéd, aki pályafutása kezdete óta Székesfehérváron szerepelt, 323 ICE-mérkőzésen lépett jégre, felnőtt, valamint utánpótlás pályafutása során számos sikernek volt részese.

A Fehérvár AV19 SC nevében köszönjük a távozó játékosoknak a klubunkért tett erőfeszítéseiket, pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!