Tero Koskiranta: „A szurkolóink egyszerűen hihetetlenek”

  • 2019.02.07. 20:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk finn támadója beszélt a szezon eddig eltelt időszakáról és a szurkolókról.

Hogyan értékelné az alapszakaszt?
Úgy gondolom, elértük a kitűzött célunkat, hiszen hatodik helyen végeztünk az alapszakaszban, ami biztos rájátszást érő pozíciót jelent. Nem volt a legegyszerűbb eljutni idáig, de néha ez nem számít és így van jól. Nagyon sokat dolgoztunk ezért az eredményért, együtt, csapatként, azt hiszem, elégedettek lehetünk.

Az utolsó tíz fordulóban a Fehérvár AV19 volt a legeredményesebb csapat a ligában. Mit gondol, mi az oka ennek a sikernek?
Egyre jobban és jobban játszottunk, ahogy haladtunk előre a szezonban. Úgy gondolom, mindenkit le tudunk győzni ebben a ligában, ez pedig nagyon fontos dolog. Az, hogy bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Nagyon jó a rendszer, amit kialakítottunk, mindenki keményen dolgozik és a csapategység, az összetartás is rendben van. Véleményem szerint az volt a kulcs, hogy a saját játékunkat játszottuk és tartottuk magunkat a terveinkhez.
Mik a várakozásai a középszakasszal kapcsolatban?
Azt várom, hogy a játékunk még tovább fejlődjön a következő körben, hogy minél jobbak lehessünk, mire a rájátszás elkezdődik. Egyetlen célunk van csak, nyerni, a középszakaszban is minden alkalommal így lépünk majd pályára, hogy győzni akarunk. Ez a szezonnak az a része, amikor még lehet csiszolni a játékon, az apróságokon, hiszen a playoffban már biztos helyünk van, nem azért kell küzdeni, hogy bekerüljünk.

Milyen a csapat és hogy érzi magát ebben a közegben?
Nagyon szeretem a csapatomat és hiszek abban, hogy együtt végig tudunk menni az eltervezett úton. Jó a csapategység, jó kapcsolat van közöttünk és úgy gondolom, ez is egy fontos összetevője a sikerünknek.

Mit üzen a szurkolóknak?
A szurkolóink egyszerűen hihetetlenek voltak az alapszakaszban, óriási hangerővel biztattak és még az idegenbeli mérkőzésekre is elkísértek bennünket. Minden meccsen extra erőt adtak az egész csapatnak. Nagyon szeretem a csarnokunkat és azt a hangulatot, amit itthon teremtenek a szurkolóink. Bízom benne, hogy megtartják a jó szokásaikat és együtt fogunk győzni, illetve sok közös boldog pillanatot megélni.