Tero Koskiranta a Fehérvár AV19 játékosa

  • 2018.05.08. 15:00
  • Fehérvárav19

A 33 éves finn támadó a Medvescak Zagreb csapatából érkezik a koronázóvárosba.

Tero Koskiranta 2005-ben kezdte felnőtt pályafutását a finn másodosztályban. A következő évtől már a finn első osztályban szerepelt, és a 2014/15-ös szezonig a Blues, SaiPa és a TPS csapatait erősítette, valamint kölcsönben a svéd legfelsőbb ligában is megmérettette magát. A csatár a finn Liigában 565 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken 274 pontot szerzett. Az előző idényben érkezett az EBEL-be a Medvescak Zagrebhez, ahol összesen 54 meccsen játszott, és 43 pontig (14 gól, 29 assziszt) jutott.

Koskiranta a szerződés aláírását követően elmondta, miért döntött amellett, hogy a Fehérvár AV19 együttesében folytassa pályafutását: "A csapat vezetőedzője keresett meg, beszélgettünk és elmondta, jó csapatunk lesz jövőre. Hannu Järvenpää igazán szeretett volna a csapatában tudni, ez is hozzájárult a döntésemhez. Úgy hiszem, el tudjuk érni a kitűzött célt a következő szezonban, remek kihívás lesz ez számunkra. Emellett számított az is, hogy jó a hangulat a csarnokban, ellenfélként Székesfehérváron volt a legnehezebb játszani. Remélem, a szurkolók olyan lelkesedéssel fogadnak majd, amivel a korábbiakban is biztatták a gárdát, én pedig megígérhetem, hogy minden mérkőzésen a maximumot fogom nyújtani a csapat sikeréért. Jobb formában szeretnék játszani, mint a tavalyi szezonban és a célom az, hogy a lehető legtovább meneteljünk a bajnokságban. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon!”

Hannu Järvenpää így vélekedett a támadóról: „Tero Koskiranta egy igen tapasztalt center, aki nagyon hasznos lesz a csapatunknak. Több mint 500 meccset játszott a finn első osztályban, így úgy hiszem, hogy biztosan tudja majd, hogy hogyan kell megnyerni egy az egy elleni párharcokat. Nem bonyolult játékáról ismert, ellenben mindig tudja, hogy mi történik a jégen. Nagyon jó a buliknál, mindig lehet rá számítani öt az öt ellen, de akár emberelőnyben vagy emberhátrányban is.”