Terbócs István a Hydro Fehérvár AV19 csapatában

  • 2021.04.21. 13:42
  • Fehérvárav19

A magyar válogatott támadó kétéves megállapodást kötött klubunkkal.

A 24 éves támadó Újpesten kezdett jégkorongozni, majd serdülő korosztályban érkezett a MAC Budapest együtteséhez. Ifjúsági játékosként nem csak a magyar és osztrák U18-as és U20-as bajnokságban, de a szlovák juniorliga második vonalában is szerepelt, majd tagja volt a korosztályos magyar válogatottaknak is. A felnőttek között a 2015/2016-os szezonban mutatkozott be, a MAC Budapest együttesében a 2017/2018-as évadban Erste Liga-győzelmet ünnepelhetett. A fővárosi együttes tagjaként a szlovák Extraligában is megmutatta magát, a 2018/2019-es évadban pedig a tagja volt a divízió I/A világbajnokságon szereplő magyar válogatottnak, majd az olimpiai selejtező keretének is.

„Nyilván nehéz volt meghozni a döntést, hiszen ott nőttem fel, ott voltam először felnőtt játékos. Sok emberrel beszélgettem, kikértem a véleményüket és arra jutottunk, hogy ez a döntést most meg kell hozzam, ez fog segíteni a továbblépésben és a fejlődésben. Még nem játszottam ebben a ligában, csak az ICE-ban szereplő csapatok ellen, de úgy gondolom, meg fogom állni a helyem Székesfehérváron. Tudom, hogy még keményebben kell, hogy készüljek a szezonra, mint az eddigiekben, hiszen míg az Extraliga technikásabb hokira alapul, az ICE-ban a fizikális játék kerül előtérbe, de úgy látom, ez a stílus fekszik nekem is inkább. Már a tavalyi évben is beszélgettünk Szélig Viktorral, de végül akkor úgy döntöttem, hogy maradok a MAC színeiben. Úgy gondoltam, hogy egy jó év áll előttem a fővárosban. ez így is lett, semmilyen hiányérzetem nincs az előző szezonnal kapcsolatban. Jó volt megtapasztalni, hogy sok játékidőt kaptam, az első két sorban játszottam, ez sokat adott és ebből tudok táplálkozni a jövőben is. Most úgy éreztem, hogy lépnem kell, így idén nagyobb elhatározással vetettem bele magam a tárgyalásokba. Volt több megkeresésem is, de beszéltem több Fehérváron játszó válogatott csapattársammal, ezután pedig nem maradt kérdés bennem. A szezonnal kapcsolatban szeretnék reális célokat kitűzni magam elé, így ezzel meg szeretném várni augusztus végét, a felkészülést” – mondta Terbócs István a szerződése aláírását követően.

Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 SC general managere az alábbiakban indokolta a fiatal támadó igazolását: „Újabb magyar válogatott játékos érkezik Terbócs István személyében Székesfehérvárra. Fiatal, tehetséges és fejlődőképes srác, aki emellett nagyon jó karakter is. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan be fog tudni illeszkedni a társaságba, játékosként előre tud lépni a következő két évben és a csapatnak is nagy segítségére lehet.”

A Hydro Fehérvár AV19 szerződéssel rendelkező játékosai a 2021/2022-es szezonra:

Kapus: Kornakker Dániel

Hátvédek: Szabó Bence, Paul Geiger, Tim Campbell, Horváth Milán (2022/2023)

Támadók: Bartalis István (2023/2024), Hári János (2024/2025), Toni Kähkönen, Alexander Petan, Anze Kuralt, Mihály Ákos, Terbócs István (2022/2023)