Tapasztalt finn hátvéd érkezik

  • 2020.01.13. 19:16
  • Fehérvárav19

Kalle Kaijomaa a finn másodosztályból igazol a magyar EBEL-csapathoz.

A 35 éves hátvéd jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, hiszen pályafutása során megfordult a finn első és másodosztályban, a legmagasabb svéd ligában és a DEL-ben is. Juniorévei után a Liiga és a Mestis között ingázott, a 2011/2012-es szezonban pedig a finn válogatottban is szerephez jutott. 2016 és 2019 között a DEL-ben érdekelt Schwenningen játékosa volt, itt 121 mérkőzésen 48 pontot szerzett. A 187 centiméter magas, 91 kilogramm súlyú játékos a szezont a TUTO Hockey együttesében kezdte, 11 mérkőzésen 10 pontig jutott.

Kaijomaa már hétfőn megérkezett Székesfehérvárra és kedden, a Klagenfurt ellen bemutatkozhat csapatunkban, amennyiben az összes adminisztrációs akadály elhárul. Szüksége is lesz Hannu Järvenpää együttesének az erősítésre hátvédposzton, hiszen Jonathan Harty és Szabó Dániel mellett Mike Caruso is sérültlistára került, az orvosi stáb jelenleg a vizsgálatok eredményeit értékeli, a kihagyás időtartamáról csak ezután lesz pontosabb információ. Jonathan Harty már ott van a gárda jeges edzésein, így az ő visszatérése már nem sokáig várat magára.

Az alábbi videóban a hátvéd bemutatkozása mellett Szélig Viktor, a klub general menedzsere mondta el, miért tartották indokoltnak egy új játékos igazolását.