Támogassa idén is a tekerespusztai otthon lakóit!

  • 2018.12.06. 18:34
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 idén is elindítja szokásos év végi gyűjtését a Fejér Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézményei (Polgárdi-Tekerespuszta) javára.
A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elsőként az immár több évtizedes együttműködés megújulásáról esett szó. Gál Péter Pál klubelnök mellett jelen volt a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény intézményvezetője, Cséplőné Gönczi Veronika is.
 
Az előző évektől eltérően idén a klub játékosai, menedzsmentje és a szurkolók a polgárdi-tekerespusztai otthon új szabaidőparkjának létrejöttét támogathatják. Az intézményvezető elmondta, a lakók számára a jégkorongozók érkezése ablak a világra: Köszönjük a közel két évtizedes támogatást, mellyel a jelenleg 181 fő bentlakó és 9 fő rehabilitálás alatt lévő életét segítik. Idén a lakókkal közösen úgy döntöttünk, hogy kerti bútorokat szeretnénk az adományból, ezzel is komfortosabbá téve az életüket. Számunkra is fontos a támogatás, nem csak az adventi készülődés miatt, hanem azért, mert így kaput nyitunk a társadalom felé, láthatják a bentlakók mindennapjait, hogyan készülnek, adnak, szeretnek.
 
Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke az együttműködés múltjáról, valamint az idei jótékonysági gyűjtés módjáról ejtett szót: Most már közel két évtizedes a kapcsolatunk a polgárdi-tekerespusztai lakóotthonnal. Minden évben a klub támogatóival és szurkolóival közösen igyekszünk segíteni abban a nehéz munkában, amit az ott dolgozók végeznek és abban, hogy a bentlakók mindennapjait szebbé tegyük. Idén az előző évektől eltérő formában valósul meg a támogatás, ezért arra kérjük a szurkolóinkat, támogatóinkat, hogy a következő két hazai EBEL-mérkőzésünk előtt vagy alatt adományaikkal keressék meg a kihelyezett urnát vagy a klub alkalmazottait. Ami nem változott, hogy a csapat és a menedzsment is részt vesz az adományozásban. Idén december 19-én látogatunk el személyesen a lakóotthonba, ahol jelen lesznek a csapatok játékosai és edzői is.
 
Jótékonykodásra ezúttal az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok bejáratánál elhelyezett urnánál lesz lehetőség, de a klub örömmel fogad édességet, csokoládét is, melyet az adományokból vásárolt kerti bútorokkal együtt személyesen juttat el az otthon lakói számára.