Tájkép csata után

  • 2015.11.30. 17:50
  • Fehérvárav19
Ocskay Gábor, klubunk szakosztály-igazgatója beszélt a sérültekről, Ryan Kinasewich jövőjéről, valamint a játékoskeret további megerősítéséről.

„A klub orvosaival egyeztetve tudjuk tájékoztatni szurkolóinkat, szimpatizánsainkat a csapatot érintő páratlan sérüléshullámról, valamint arról, hogy a sérültek visszatérése mikorra várható” – mondta el Ocskay Gábor.

A lista igen hosszú, hiszen az EBEL-csapatból Andrew SarauerFrank Banham, Varga Arnold, Szirányi Bence, Sikorcin Ladislav, valamint Bartalis István sem játékra kész, a MOL Liga-keretből pedig Reiter Attila, Devon Krogh, Szabó Dániel, valamint Janis Kalnins sem volt hadra fogható.

Frank Banham bokacsontjából letört egy borsónyi darab, ezt dr. Majzik Ernő pénteken (november 27-én  -  a szerk.) eltávolította. Támadónk felépüléshez 4-6 hétre lesz szükség. Andrew Sarauer visszatérése még nagyobb kérdés, meghatározhatatlan, mikor lesz újra terhelhető. Egy húzódás utáni gyulladása van, folyamatosan kezelés alatt áll. Több orvosnál is járt, sajnos nehezen diagnosztizálható egy ilyen sérülés pontos oka. Játékosunk több kísérletet is tett, többször próbált edzeni, de olyan fájdalmai voltak, amik nem tették lehetővé a terhelését” – mondta szakosztály-igazgatónk a több mint 500 EBEL-mérkőzéssel rendelkező csatárról, a liga tavalyi pontkirályáról.

Szerencsére hamarosan visszatérők is lesznek a csapatban: Varga Arnold és Szirányi Bence holnaptól már edzenek, Varga visszatérésére jövő hétig várni kell, ám Szirányi már a hétvégén jégre léphet. Sikorcin ujjsérülése (ujjficama) után a héten szintén edzésbe állhat, a visszatérésére az orvosok engedélyétől függően a december 11-i mérkőzésen lehet számítani.”

Ugyanígy közeleg Bartalis István visszatérése is, a világbajnokság óta sérült játékosunk már több edzésen is részt vett az EBEL- és MOL Liga-csapattal is, a végső döntést azonban az orvosi csapat mondja ki.

MOL Liga-keretünk is több hiányzótól sújtott az elmúlt időszakban. Reiter Attila külső térdszalag sérülése miatt még nem terhelhető, pihenést írtak elő számára az orvosok. Szabó Dániel korábbi kézközépcsont-törése miatt nem játszhat mérkőzést, ám ő folyamatosan jégen edz. Az orvosok most gipsz nélkül pihentetik, reméljük, az előző sérülés nyomai beavatkozás nélkül eltűnnek és várjuk, hogy visszatérhessen. Devon Krogh ujjtörése három hetes kihagyást jelent, ebből most már egy letelt. Védőnk jelenleg hazautazott a családjához, december közepén érkezik vissza Magyarországra. Rá a junior világbajnokság utáni első mérkőzésen már számítunk. Jó hírek vannak viszont Janis Kalninsról, aki a hétfői, Dunaújváros elleni mérkőzésen már jégen is szerepel.”


Sokakat foglalkoztató téma Ryan Kinasewich jövője a csapatnál. Ocskay Gábor elmondta, a try-out szerződés lejárta után klubunk nem hosszabbítja meg a támadó szerződését. Ryan Kinasewich szerződése december 1-jén lejárt. A csatár nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és ebben a kritikus időszakban nem tudott olyan mértékben segítségünkre lenni, ahogy azt elvártuk volna.”

A klub menedzsmentje jelenleg is dolgozik a keret további erősítésén. A közeljövőben így két játékos érkezése várható: „Jelenleg az EBEL-keretbe egy védőt, míg a MOL Liga csapatba egy fiatal tengerentúli csatárt szeretnénk igazolni. Chris Bodo és Brance Orban szereplése az EBEL-keretben mindenképpen indokolja a támadóegység erősítését a MOL Liga csapatban is. Az ő esetében már csak finomítások vannak hátra a szerződésével kapcsolatban, a védő pozíciójára is vannak már kiszemeltek, de konkrétumokról még nem tudunk beszámolni” – tette hozzá Ocskay Gábor.