Szurkolói ankétot tartott a Fehérvár AV19

  • 2017.11.08. 16:11
  • Fehérvárav19

Kedd este szurkolóink a Színház Kávézóban találkozhattak klubvezetésünkkel, valamint Kóger Dániellel. A jó hangulatú, majdnem kétórás kérdezz-felelek során számos témát érintettek a drukkerek.

Nem teketóriáztak sokat a Fehérvár AV19 szurkolói, elsőként rögtön csapatkapitányunk visszatérésével kapcsolatban érdeklődtek. Kóger Dániel elmondta, két hete jégen edz és a jövő héten már újra játszik, visszatérése a Nyitra elleni Visegrád Kupa-elődöntőben vagy a szünet utáni első EBEL-fordulóban várható.

Szó esett ezen kívül a csapat Visegrád Kupa szerepléséről is. Fekti István, a Fehérvár AV19 SC szakmai alelnöke kiemelte, az együttes bizonyítani szeretné, hogy legjobb magyar klubcsapatként képes a kupa megnyerésére: „Fontos számunkra a Visegrád Kupa, hiszen az elmúlt években a zászlóshajó léket kapott. Az edző komolyan veszi a feladatát, tudja, hogy bizonyítanunk kell, nem csak magunk, hanem a szövetség felé is.” Szélig Viktor a kupaszerepléssel kapcsolatban hozzátette, a csapat célja a továbbjutás a döntőbe, valamint, hogy a keddi, Nyitra elleni találkozót, mely 18:15-kor kezdődik, a Sport1 TV élőben közvetíti majd.

A Fehérvári Titánok csapatával kapcsolatban elhangzott, az együttes célja a fejlesztés. „Az új szabályok értelmében, miszerint egy játékosnak az alapszakasz-mérkőzések 30 százalékán jégre kell lépnie, várhatóan nem tudunk majd erősíteni az Erste Liga playoffjában” – mondta Fekti István. „De nem is ez a fő célunk, az EBEL-csapat a koronaékszer, a Fehérvári Titánok projekt legfontosabb célja pedig a fejlesztés. Úgy tervezzük, hogy az elmúlt három év kísérletezései után, a következő években még több fiatalt felvonultató, eredményesebb Titánokat állítunk majd ki. Ez az együttes szerepel a Magyar Kupában is, a Dunaújváros elleni hosszabbításos vereség nélkül természetesen sokkal egyszerűbb lenne a gárda helyzete, de továbbra is komolyan vesszük majd ezt a sorozatot is.”

Számos szurkolót érdekelt az EBEL-csapat szereplése, valamint vezetőedzőnkkel, Benoit Laporte-tal kapcsolatban is több kérdés érkezett. Fekti István azzal érvelt a vezetőedző szerződéshosszabbításával kapcsolatban, hogy fontos volt a folytonosság a szakmai munkában. Egyetértettek azonban, hogy korábban sok, eltérő habitusú edző állt a Fehérvár AV19 kispadján, Kóger Dániel a csapat nevében pedig kijelentette, teljes mellszélességgel kiállnak a mester mellett.

Érkezett kérdés az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok remek szurkolótáborával kapcsolatban is. Kóger Dániel így fogalmazott válaszában: „Tudjuk, hogy kell az eredményesség a jó hangulathoz, hogy jól megteljen a csarnok. Nagyon fontosak nekünk a szurkolók, nélkülük nem tudnánk ugyanazt a munkát elvégezni, és meghálálni, hogy ennyien ott vannak a mérkőzéseken. Köszönjük, hogy ugyanúgy támogatnak bennünket, mint az elmúlt években.”

Az ankét során elhangzott: a Fehérvár AV19 különleges programmal készül a november 24-i, Medvescak Zagreb elleni mérkőzésre. Éppen 40 éve, hogy az első hivatalos mérkőzést rendezték Székesfehérváron, erre az alkalomra emlékezik majd a csapat a horvátok elleni EBEL-találkozón.

A Fehérvár TV anyaga az eseményről:

Fotó: Pesti Tamás