Szuperkupa-győztes csapatunk

  • 2019.08.31. 23:48
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 4-3-as győzelmet aratott a FTC-Telekom ellen, így a koronázóvárosba került az Szuperkupa.

Felkészülés / Felkészülés -
2019.08.31 Szombat / 17:00
FTC - Telekom
vége
3:4
(0-2, 2-1, 1-1)
Nézőszám: 1 760
Hydro Fehérvár AV19
Budapest / Tüskecsarnok
Németh, Nagy, Pálkövi, Soós
FTC - Telekom
Arany (Nagy) - Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy G., Fitzgeralr - Sarcia, Hegyi, Tóth A., Tóth R., Tóth G. - Pulli, Jászai, Németh, Hajós, Pavuk - Tóth R., Roczanov, Farkas, Tóth G.
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) Sille, Yogan, Kuralt, Stipsicz, Campbell Kóger, Timmins, Lehtonen, Harty, Szabó D. Erdély, Sarauer, Szita, Caruso, Tikkanen Szabó B., Reisz, Szabó K., Busenius
Gólszerzők: Kulmala (2), Rantanen ill. Erdély, Caruso, Sille, Sarauer
Kiállítások: 8 ill. 16

Tapogatózó, oda-vissza játékkal indult a Szuperkupa idei döntője, melyen az Erste Liga bajnoka, a Ferencváros és a Magyar Kupa-győztes Hydro Fehérvár AV19 csapott össze Budapesten. A második perc elején előnybe került csapatunk, előbb Lehtonen kínálta meg Aranyt, ezt még védte a zöld-fehérek kapusa, ám a következő támadásban megszületett a Hydro Fehérvár AV19 első gólja, Szabó Dániel tette be a kapu elé Erdély Csanádnak, aki nem is hibázott (0-1). Folytatódott a fehérvári mezőnyfölény egészen a 7. percig, amikor Reiszt büntették a játékvezetők, Pavuk találta el a jobb felső kapuvasat, de a ferencvárosi előny további részében jól állta a sarat a vendégek védelme. Már egyenlő létszámnál Caruso, majd Erdély próbálkozott, ez még kimaradt, ám a harmad közepén egy újabb fehérvári támadás eredményezett gólt, Mike Caruso lövése pattant meg a hazaiak hátvédjén és a kapuban landolt (0-2).  Mike Ouzas első komolyabb védésére a 14. percben került sor, Hajós Roland kínálta meg kapusunkat jobbról, de kimaradt. Az első etap vége újabb fehérvári helyzetek között, ám maradt a kétgólos különbség.

A második harmad Nagy Gergő helyzetével kezdődött és Timotej Sille góljával folytatódott, aki Yogan visszatett passzát értékesítette (0-3). Sorra dolgozta ki a helyzeteket csapatunk a találat után, ám az eredmény nem változott. Szabó Bence szabálytalankodott, így előnyben jöhetett az FTC, majd 8 másodperccel a kiegészülés előtt elcserélte magát csapatunk, a rövid kettős előnyben még nem, ám a szimpla fórban már összejött a gólszerzés a budapestieknek, Rasmus Kulmala talált be közelről (1-3), hamarosan pedig újra rezzent a háló Ouzas mögött, újfent a finn légiós volt eredményes, egy védelmi hibát követően (2-3). A gólt követően előnybe került csapatunk, ám nem sikerült élni a lehetőséggel, ahogy Harty kiállítását következőn a budapestiek előnyös játéka sem hozott gólt. Fordult a kocka, többet birtokolta a korongot Fodor Szabolcs együttese, Ouzasnak pedig egyre több dolga akadt. 

A záró játékrész elején újra növelte előnyét a Hydro Fehérvár AV19, Kóger tette a kapu irányába a pakkot, Andrew Sarauer pedig jól érkezett a lövésre és a hálóba helyezett (2-4). A gól után kétszer is öt a négy ellen támadhatott a Ferencváros, előbb Busenius, majd Tikkanen kapott kisbüntetést és bár többször is közel járt az újabb gólhoz a budapesti gárda, maradt a kétgólos különbség. Jobban pörögtek a ferencvárosi lábak a következőkben is, ráadásul Campbellnek is ki kellett ülnie, de ezúttal is csak kapuvasig jutott a fővárosi együttes. A harmad második felében is mindent megtettek Nagy Gergőék azért, hogy közelebb kerüljenek csapatunkhoz, ám a védelem és Ouzas is a helyén volt. Szabó Krisztián és Sarcia Antonio páros kiállítása alatt a négy a négy elleni játék azonban már a zöld-fehéreknek kedvezett, Anssi Rantanen révén újra csak egy volt közötte (3-4). A végére még maradtak izgalmak, azonban az eredmény már nem változott, így a Hydro Fehérvár AV19 nyerte a Viastein Szuperkupát!

Fotó: Mudra László (MJSZ)